Eğildeki tecavüz davası

Eğildeki tecavüz davası -17 yaşındaki Z.Mye tecavüz ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan köy korucuları ve bir karakol komutanının da aralarında olduğu 8 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Eğil ilçesinde, 4 yıl önce 17 yaşındaki kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan köy korucuları ve karakol komutanının da aralarında olduğu 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar İ.M, A.M, M.T, H.M, F.B, M.Y. ve F.M. ile mağdur Z.M, babası ve avukatlar hazır bulundu.
     Sanıklar, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.
     Tutuksuz yargılanan dönemin Eğil Jandarma Merkez Karakol Komutanı olan M.Y ise üzerine atılı hiçbir suçlamayı kabul etmediğini belirterek, Diyarbakırdan polisler beni arayarak bir kıza tecavüz edilerek hamile kaldığını ve konuyu araştırmamı istediler. Ben de olayı araştırdım. Babası ise köyde korucuydu. Yanıma sık sık gelirdi. Kızını öldürmezse köyde barınamayacağını söylüyordu. Ancak kızını öldürürse köyde insanların yüzüne bakabileceğini anlatıyordu dedi.
     Sanıkların duruşma salonunda olmadığı sırada sanıklara ilişkin ifadeleri alınan mağdur Z.M. ise tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, duruşmaya katılmak istediğini söyledi.
     Sanıkların kendisine zor ve şantaj yoluyla defalarca tecavüz ettiğini ifade eden Z.M, Tecavüze sürekli maruz kaldığım dönemde hamile kaldım. Söz konusu kişiler beni arayarak sürekli rahatsız ediyorlardı. Dediklerini yapmazsam aileme gelip her şeyi anlatacaklarını yönünde tehdit ediyorlardı. Babamı ise koruculuktan alıp öldüreceklerini söylüyorlardı dedi.
     Mağdur avukatı Fuat Hayri Demir ise, mağdurenin sanıklara asılsız yönde suç atmasını gerektirecek herhangi bir durum olmadığını söyledi.
     Sanıklardan H.Mnin, DNA raporu ile çocuğun babası olduğu tespit edildikten sonra mağdure ile rızasıyla ilişkiye girdiğini anlattığını ifade eden Demir, şöyle dedi:
     Mağdure duruşmaya gelebilmek için kılı kırk yardı. Mahkemeye getirilmemesi için tehditler yapıldı ve hatta kaçırıldı. Mağdure jandarmayı aradı. Sanıkların eli jandarmaya kadar uzandı. Mağdure şimdi kim vurduya götürülmek isteniyor. Babası ve kendisi için tehditler devam ediyor. Bu nedenlerden dolayı sanıkların tutuklu olarak yargılanmasını istiyoruz.
     Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından sanıkların tutuksuz olarak yargılanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
     Öte yandan duruşmadan çıkan sanıklar, davayı takip eden basın mensuplarına, sizi tanıyoruz ve bu davanın haberini yayınlarsanız iyi şeyler olmaz diye tehdit ettiler.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Eğildeki tecavüz davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER