Eğitim çınarı Edirne Lisesinin 156. kuruluş

Eğitim çınarı Edirne Lisesinin 156. kuruluş yıl dönümü -ELYD Genel Başkanı Erman: -"Kampüs projemiz tamamlandığında, Balkan ülkelerinde yaşayan Türk asıllı öğrencilere de Edirne Lisesinde eğitim vermeyi planlıyoruz" (Fotoğ


EDİRNE (A.A) - Edirne Lisesinin 156. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.
     Edirne Lisesi Mehmet Halazoğlu salonunda düzenlenen törende, lisenin 1973 yılı mezunlarına, Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) Genel Başkanı Atıl Erman tarafından 40. yıl plaketi takdim edildi.
     Plaket töreninin ardından pilav zilinin çalınmasıyla davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
     Törene, Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mezunlar katıldı.
    
     -Balkanlardan öğrencilere de hizmet verecek-
    
     ELYD Genel Başkanı Atıl Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Lisesinin 156. yılını yaşamanın mutluluğunu duyduklarını söyledi.
     Erman, 1857de kurulan Edirne Lisesinin 156 yıl boyunca çağdaş insanlar yetiştirdiğini vurgulayarak, "Ülkemizin ilk liselerinden biri olan Edirne Lisesi, 99 yıl boyunca Trakyanın tek lisesi olarak hizmet verdi. 1944ten bu yana da bu pilav geleneği devam etmektedir. Dünya durdukça bu okul, bu ülkeye binlerce çağdaş insan yetiştirecek ve bu gelenekler devam edecektir" dedi.
     5 yıldır üzerinde çalıştıkları Edirne Lisesi Kampüs Gelişim Projesinin de Anıtlar Kurulunca uygun bulunduğunu ifade eden Erman, "En kısa zamanda okulumuzun yanında bulunan eski Tekel binalarını da kampüsümüze dahil ederek, çok daha geniş bir kadroya eğitim vereceğiz. Kampüs projemiz tamamlandığında, Balkan ülkelerinde yaşayan Türk asıllı öğrencilere de Edirne Lisesinde eğitim vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Eğitim çınarı Edirne Lisesinin 156. kuruluş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER