Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Ağaç: Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağ dışı buluyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Veli Ağaç, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağ dışı bulduklarını savundu.
     Ağaç, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek eğitim-öğretim yılında uygulamaya geçilecek olan öğrencilere kılık kıyafet serbestisinin ardından öğretmenlere de aynı serbestliğin getirilmesi için 10 Aralık İnsan Hakları Gününde eylem yaptıklarını anımsattı.
     Yeni Yıl Başlangıç Olsun, Kamudaki Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun sloganı ile 2 Ocak Çarşamba günü ikinci kılık kıyafet eylemi yapacaklarını belirten Ağaç, şunları kaydetti:
     Eylemde ense tıraşı, saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu gibi anlamsızlıklar içeren, kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan, antidemokratik dayatmaları içeren 1982 model darbe ürünü yönetmeliğin bir an önce değiştirilmesi konusundaki kararlılığımızı ortaya koyacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağ dışı buluyoruz. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kılık kıyafeti değil, yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocakta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gideceğiz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER