Eğitimde dezavantajlı öğrencilerin umudu okuma salonları

Eğitimde dezavantajlı öğrencilerin umudu okuma salonları -Eskişehirde Odunpazarı Belediyesi ile Yağmur Dostluk Derneği tarafından 2 yıl önce 60 öğrenciyle başlatılan Okuma Salonları projesinden bugün yaklaşık 700 çocuk yararlanıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehirde 2 yıl önce 60 öğrenciyle hayata geçirilen okuma salonlarının, bugün eğitimde dezavantajlı durumda olan 700 çocuğun istifade ettiği eğitim mekanları haline geldiği bildirildi.
     Merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi ile Yağmur Dostluk Derneği tarafından ailelerinin maddi durumu iyi olmayan çocuklara yönelik başlattığı Okuma Salonları projesi, geçen 2 yılda yoğun ilgi gördü.
     Odunpazarı Belediyesi Okuma Salonları Koordinatörü Ahmet Yıldırım, AA muhabirine, şuanda Kurtuluş, Sultandere ve Çamlıca mahallelerindeki okuma salonlarında ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumda olan yaklaşık 700 öğrenciye gönüllü eğitim verdiklerini söyledi.
     Yıldırım, okuma salonlarıyla maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunmayı, ders başarı düzeylerini daha üst seviyelere taşımayı hedeflediklerini ve kendilerini kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştıklarını kaydetti.
     Eğitim öğretimin yıl boyunca ücretsiz olduğu okuma salonlarına, seviye belirleme sınavıyla 5. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrenci aldıklarını anlatan Yıldırım, Okuma salonlarında görev alan 25 öğretmenimiz tarafından Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, İngilizce ve bilgisayar derslerinin yanı sıra Kuran-ı Kerim, satranç ve diksiyon eğitimleri veriliyor. Ayrıca, rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin sosyal, kültürel ve ahlaki yönden gelişimlerine katkı sağlamayı planlıyoruz dedi.
     Yıldırım, milli, manevi ve ahlaki değerleri kazanmış, öz güveni tam olan bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kurum olarak şehrimiz için sosyal fayda sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz her çalışmada, toplumun eğitim seviyesinin yükselmesini, sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum olma yolunda mesafe katedilmesini, sosyal barış ortamının tesisini ve kültürümüzün değerlerinin paylaşılarak genç kuşaklara aktarılmasını hedefliyoruz. Çünkü biz, eğitimli bir toplumun, geleceğe ümitle bakacağını ve yarınları sevgiyle inşa edeceğini düşünüyoruz. Eğitimli bir toplumun, yıkılmaz bir bütünlük içerisinde sonsuza dek sağlam adımlarla yürüyeceğini düşünüyoruz ve bütün problemlerin kaynağının aslında eğitimsizlik olduğunu biliyoruz. Gayretlerimiz bu problemlerin en kısa zamanda çözülmesi ve her geçen gün biraz daha ümitlenen toplumun umutlarına ortak olunması yönündedir.
     Okuma salonlarında ders gören öğrencilerin ailelerini evlerinde ziyaret ettiklerini vurgulayan Yıldırım, ihtiyaç sahibi olanlara gıda ve giysi yardımında bulunduklarını belirtti.
     Yıldırım, ayrıca Ihlamurkent ve Büyükdere mahallelerinde de okuma salonları açacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eğitimde dezavantajlı öğrencilerin umudu okuma salonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER