Ekmek israfını önlemek için bilinçlendirme çalışması

Ekmek israfını önlemek için bilinçlendirme çalışması yapılacak


ARTVİN (A.A) - Artvinde ekmek israfı konusunda bilinçlendirme çalışmasının yapılacağı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3üncü sınıf öğrencileri tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün 75inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye genelinde başlatılan ve Artvin Valiliğince destek verilen ekmek israfı konusunda halkı bilinçlendirme çalışması yapılacağı belirtildi.
     Proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bastırılan ekmek israfı konulu el broşürlerinin öğrenciler tarafından vatandaşlara dağıtılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından alanında uzman 2 konuşmacının katılacağı ekmek israfı konulu konferans düzenlenerek halkın israf ve israfı önleme konusunda bilgilendirilmesi ve ülkemizdeki israfın ne boyutlarda olduğunun gösterilmesi amaçlanmaktadır. Konferans bitiminde Artvin Valiliği tarafından bastırılan ve içerisinde Artvine özgü bayat ekmekle yapılan yemek ve tatlı tariflerinin de yer aldığı 3 bin adet kitap halka dağıtılacaktır. Ayrıca üniversite öğrencilerinin yapacağı tatlıların sunulduğu bir yarışma düzenlenecek ve yarışmada oluşturulan jüri eşliğinde 1inci, 2nci ve 3üncü olanlara birer ödül ve tüm yarışmacılara hediyeler verilecektir.
     Açıklamada, söz konusu konferansın 25 Nisan Perşembe günü saat 14.00de, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilmesinin planladığı da kaydedildi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ekmek israfını önlemek için bilinçlendirme çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER