Ekonomi Bakanı Çağlayan:

Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Hiçbir kimse, hiçbir kuruluş, hiçbir eşkıya böylesine büyük, böylesine şehit kanlarıyla sulanmış Türkiye Cumhuriyetine kafa tutma cesaretini gösteremedi, gösteremeyecek


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hiçbir kimse, hiçbir kuruluş, hiçbir eşkıya böylesine büyük, böylesine şehit kanlarıyla sulanmış Türkiye Cumhuriyetine hiçbir şekilde kafa tutma cesaretini gösteremedi, gösteremeyecek dedi.
     Bakan Çağlayan, Aydıncık ilçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Çağlayan, Siirtin Eruh ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan iki askerin haberine üzüldüğünü belirtti.
     Ekonomi Bakanı, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
     Siirt Eruhta alçakların, eşkıyanın 2 askerimizi şehit etmesi bizleri derinden üzmüştür. Ancak bilin ki son çırpınışları. Hiçbir kimse, hiçbir kuruluş, hiçbir eşkıya böylesine büyük, böylesine şehit kanlarıyla sulanmış Türkiye Cumhuriyetine hiçbir şekilde kafa tutma cesaretini gösteremedi, gösteremeyecek. İnşallah onları da inlerinden, mağaralarından çıkarma işini devletimiz yapıyor. Sabrımızı test ediyorlar. İnanıyoruz ki bir ve beraber oldukça evelallah bu işin üstesinden geleceğiz.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne zaman güçlenmeye, gelişmeye başlasa, ne zaman ekonomisi daha büyük hale gelse, bu tür olayların geçmişte de yapıldığını ifade eden Çağlayan, Türkiyenin büyümesinden, birlik ve beraberliğinden, bütünlüğünden rahatsız olanlar ile dışardaki destekçileri ve içerdeki taşeronlarının yapmış olduğu şeyler kesinlikle bizi hedeflerimizden bir milim bile geri götürmeyecek. Bilsinler ki bu tür olaylar bizi birbirimize daha çok bağlayacak ve güçlendirecektir. Aramıza nifak sokmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz dedi.
    
     -Turizm Bakanı Günay ile görüşme-
    
     Bakan Çağlayan, saat 01:30u gösterirken, konuşması sırasında çalan telefonunu Kültür ve Turizm Bakanı arıyor. Kültür ve Turizm Bakanı da çalışıyor bu saatte görüyorsunuz diyerek açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya Aydıncıkta vatandaşla sohbet toplantısında olduğunu aktaran Çağlayan, Belediye Başkanı Ferat Aktanın Gelindere Mağarasını Kültür Bakanlığının belediyeye devretmesi talebini iletti. Çağlayan, Bakan Günayın konuyla ilgili dosyayı inceleyip gerekeni yapacağını söylediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros/Süleyman Tıraş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER