Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları istişare toplantısı yapıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Yahya Kemal Beyatlı anısına, İstanbul temalı olarak gerçekleştirilecek 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları için istişare toplantısı yapıldı.
     Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda 20-21 Haziranda düzenlenecek 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının hazırlıklarını değerlendirmek üzere Valilik Toplantı Salonunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.
     Elazığ Valisi Muammer Erol, toplantıda yaptığı konuşmada, etkinliğin Elazığın en önemli kültürel etkinliği ve markası olduğunu, bu etkinliklerle Elazığın kültürel marka değerinin yükseldiğini kaydetti.
     Etkinliğin taslak programı hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, etkinliğin Yahya Kemal Beyatlı anısına, İstanbul temalı olması dolayısıyla İstanbulu anlatan slayt gösterisi sunuldu.
     Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ilgili kurumların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     -Erasmus Yıllık Toplantısı, Elazığda yapılacak-
    
     Fırat Üniversitesi (FÜ), 138 üniversitenin katılacağı Erasmus Yıllık Toplantısına ev sahipliği yapacak.
     FÜden yapılan yazılı açıklamada, FÜ Dış İlişkiler Biriminin yaptığı yazışmalar neticesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından her yıl yapılan Erasmus Yıllık Toplantısının 10-11 Ekimde FÜnün ev sahipliğinde Elazığda yapılacağı belirtildi.
     Açıklamada, toplantıya 138 üniversitenin Erasmus koordinatörleri ile ilgili rektör yardımcılarının katılacağı kaydedildi.
     FÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Şaşmaz, Erasmus Yıllık Toplantısının FÜde yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, toplantı için Elazığa çeşitli üniversitelerden 400ün üzerinde misafir beklediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER