Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -FÜde 1. Uluslararası Adli Bilişim ve Güvenlik Sempozyumu yapılacak


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesinde (FÜ) 1. Uluslararası Adli Bilişim ve Güvenlik Sempozyumu yapılacak.
     FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerinde Türkiyede bir ilk olarak Adli Bilişim Mühendisliği adıyla lisans düzeyinde bir bölüm açıldığını, bölüme 2013-2014 akademik yılında öğrenci alınması için çalışmaları yoğun bir biçimde sürdürdüklerini belirtti.
     Bölümün ülke ihtiyaçları göz önüne alınarak kurulduğunu ifade eden Demirdağ, Adli Bilişim Mühendisliği eğitimi alanların öncelikli görevlerinin başında bilişim dünyasında işlenen çeşitli suçların delillerinin ortaya konması, sanal ortamdaki dolandırıcılık işlemlerini önleyici güvenlik tedbirlerinin alınması, delil karartmak amacıyla bilişim alanında yapılacak tasarruflarda bilginin geri kurtarılması, internet ortamındaki kötü amaçlı yazılımları siber dünyanın başına musallat edenlerin kullandıkları sahte yöntemlerin tespiti gelmektedir. Bu programı tercih edecek öğrenciler çok şanslı olacaklar. Mezun olduklarında hem üniversitemiz hem de ABD Sam Houston State Üniversitesinin diplomalarını alacaklar ve İngilizce dil bilgileri çok yüksek seviyede olacaktır değerlendirmesinde bulundu.
     Demirdağ, çalışmalara destek sağlamak amacıyla 20-21 Mayısta Sam Houston State Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Polis Akademisinin paydaşı olduğu 1. Uluslararası Adli Bilişim Sempozyumu düzenleyeceklerini bildirdi.
     Sempozyumun dönem başkanı FÜ Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol da sempozyum danışma ve bilim kurulunda görev üstlenenlerin adli bilişim alanında seçkin uzmanlardan oluştuğunu, konuları adli bilişim ve güvenlik bağlamındaki tüm disiplinleri kapsayacak şekilde belirlediklerini kaydetti.
    
     -Milli Eğitim Müdürü Yeniyol, özel okul temsilcileriyle biraraya geldi-
    
     Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol, ilde faaliyet gösteren 18 özel okulun kurucu ve müdürleriyle biraraya geldi.
     Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Öğretmenevinde yapılan toplantıda, özel okulların il eğitimine katkıları, okullaşma oranlarındaki yerleri ve karşılaştıkları sorunlar görüşüldü. Yeniyol, ildeki özel öğretim okullarının nicelik ve nitelik olarak artmasından yana olduklarını, eğitim ve öğretimin kalitesinden ödün vermeden il eğitimine katkı vermesini beklediklerini kaydetti.
     Özel eğitim kuruluşlarının ara eleman açığını göz önünde bulundurarak özellikle mesleki teknik okulları açılmasına gayret göstermelerini isteyen Yeniyol, Müdürlük olarak kurumlar arasında özel veya resmi gibi bir ayrımın içinde olmadıklarını ve olmayacaklarını belirtti.
     Okul yöneticilerinden sosyal ve kültürel aktivitelere daha sık ve yoğun bir katılım beklediğini vurgulayan Yeniyol, burslu öğrenciler konusunda hassas davranılmasını, kurumlardaki personel eksikliğinin tamamlanmasını istedi. Yeniyol, okullarda özellikle rehberlik müessesesinin iyi işletilmesinin önemine işaret ederek, rehber öğretmen açığının kapatılmasının öğrencilerin geleceği açısından da son derece önemli olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER