Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Fırat Üniversitesinde diş hekimliği fakültesi kurulması


ELAZIĞ (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulunda, Fırat Üniversitesinde diş hekimliği fakültesi kurulması onaylandı.
     Fırat Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversite yönetimi tarafından Kasım 2012de hazırlanan diş hekimliği fakültesine ait müracaat dosyasının, YÖK Genel Kurulunda kabul edildiği belirtildi.
     Üniversite rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, diş hekimi yetiştirmenin yanı sıra uzman personel de yetiştirecek fakültenin bina ve öğretim üyesi alt yapısının hazır durumda olduğunu belirtti. Demirdağ, fakültenin ağız ve diş sağlığı eğitim ve öğretiminin yanında, halk sağlığı hizmeti de vereceğini ifade etti.
     YÖK Genel Kurulunda kurulmasına izin verilen diş hekimliği fakültesinin resmi olarak açılabilmesi için Bakanlar Kurulunda onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanması gerektiğini kaydeden Demirdağ, üniversite yönetimi olarak bu sürecin tamamlanması konusunda çalışmalarını daha da hızlandıracaklarını kaydetti.
     Demirdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     -Fırat Üniversitesi Kadınlar Kolundan, öğrencilerine giysi yardımı
    
     Fırat Üniversitesi Kadınlar Kolu, Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere giysi yardımında bulundu.
     Fırat Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Kadınlar Kolu başkanı Günay Demirdağ, rektör yardımcılarının eşleri ve yönetim kurulu üyelerinin, kentin Çatalçeşme mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere, giysi yardımında bulunduğu belirtildi.
     Demirdağ, bu tür yardımların artarak devam edeceğini ifade ederek, gösterdikleri hassasiyetten dolayı kadınlar kolu yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER