Elektrik aboneliğinde deprem sigortası zorunluluğu

Elektrik aboneliğinde deprem sigortası zorunluluğu


ADANA (A.A) - Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), elektrik aboneliği almak isteyen müşterilerden zorunlu deprem sigortası talep edecek.
     TEDAŞ Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yürürlüğe giren 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanununun hükümlerine göre, yeni abone olmak isteyen vatandaşların zorunlu deprem sigortası yaptırmasının zorunlu olduğunu kaydetti.
     Kat mülkiyeti kapsamındaki bağımsız bölümlerin, özel mülkiyete ait arazi üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar ile bu binaların ticarethane ve büro bölümlerinin ve doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenlerin zorunlu deprem sigortasına tabi olduğunu belirten Dalkır, bu kullanım yerlerine ait yeni abonelik isteyen müşterilerin sigorta poliçesinin yanında olması gerektiğini bildirdi.
     Dalkır, şu bilgileri verdi:
     Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar, tamamı ikamet dışı amaçlarla kullanılan binalar, inşaatı henüz tamamlanmamış binalar, 27 Aralık 1999 tarihinden sonra mesken olarak inşa edilmiş olan ancak ilgili mevzuat çerçevesinde inşaat ruhsatı bulunmayan bağımsız binalar, tapuya kayıtlı bulunmayan ve özel mülkiyete tabi olmayan arazi ve arsaların hazine arazileri, mesken olarak kullanıma uygun olmayan bakımsız, harap ve metruk binalar zorunlu deprem sigortasına tabi değildir. TEDAŞ bölgesinde yeni abone olmak isteyen vatandaşların bu düzenlemeye uyması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Elektrik aboneliğinde deprem sigortası zorunluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER