Elektrik olmayınca muhabbetin tadına varıyorlar

Elektrik olmayınca muhabbetin tadına varıyorlar -Giresunun Alucra ilçesine bağlı Kırık Yaylada elektrik olmayınca, yaylacılar birbirlerine yakınlaşıp akşam sohbetleri yapmanın keyfini çıkarıyor -Yayla sakinlerinden Mehmet Elevli:


GİRESUN (A.A) - Eyüp Elevülü - Giresunun Alucra ilçesine bağlı Kırık Yaylada elektrik olmayınca, yaylacılar birbirlerine yakınlaşıp akşam sohbetleri yapmanın keyfini çıkarıyor.
     Doğal güzelliği ve temiz havasıyla dikkati çeken Karadeniz yaylaları, şehir kalabalığından ve elektronik eşyalardan uzak durmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Günümüzde yaygın olarak kullanılan bilgisayar, cep telefonu, televizyon gibi elektronik eşyaların insanlar arasındaki iletişimi azalttığına inanan yayla sakinleri, elektriğin olmadığı Kırık Yaylada sevdikleriyle bir araya gelerek iletişim kurmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Yağlıdere ve Espiye ilçelerine bağlı köylerden yaz aylarında Kırık Yaylaya çıkan yayla sakinlerinden Mehmet Elevli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylalarında elektriğin olmadığını, bu sayede komşularla bir araya gelerek sohbet etme fırsatlarının daha fazla olduğunu söyledi.
     Elektrik olmadığından akşam vakitlerinde evde tüplü aydınlatma cihazı kullandıklarını ifade eden Elevli, Yaylamızda elektrik yok. Arkadaşlarımızla bir araya gelerek oturup, sohbet ediyoruz. Elektriğin olmaması insanların birbiriyle konuşabilmesi açısından iyi. Yaylamızda elektrik olsaydı kimse kimseye bakmaz, herkes televizyon izlerdi dedi.
     Eşiyle fındığı topladıktan sonra yaylaya geldiklerini ve burada günlerini dolu dolu geçirdiklerini anlatan Elevli, Gündüz ormana giderek mantar topluyoruz, bu mantarları kış mevsiminde çocuklarımızın yemesi için turşu yapıyoruz. Ayrıca yayla çileği toplayıp reçel yapıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -İnsanlar doğanın lezzetini tadamıyor-
    
     Amerikada yaşayan Giresunlu gurbetçi kardeşler Avni ve Halit Elevli, fırsat buldukça memleketlerine gelerek stres atmak için yaylalara çıktıklarını belirttiler.
     Doğal hayatın, insanın özlediği bir yaşam şekli olduğunu dile getiren Avni Elevli, şöyle konuştu:
     Doğal hayat ayrı bir lezzet, ayrı bir şevk ve yaşam. 1970li yıllarda her yerde elektrik yoktu, telefon yoktu. Şimdi telefon, televizyon gibi teknolojik ürünler insanları yıpratıyor. Doğal hayat çok güzel. Doğal hayatı yaşamak için bu yaylalara elektrik gelmese daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü evde baba televizyon seyrediyor, erkek çocuğun elinde cep telefonu, kız çocuğu elektronik oyunlarla oynuyor ve aile arasında bir kopukluk var. Aile bir araya gelip bir konuyu konuşamıyor. Bu anlamda insanlar doğanın lezzetini tadamıyor.
     Amerikadan memleket özlemini gidermek için Türkiyeye gelen Ahmet Kırca ise yaylalarda elektriğin olmamasını olumsuz bulduğunu anlatarak, Akşam saatlerinde insanlar birbirlerinin evine giderek bir araya geliyor. Ama akşam 9dan sonra herkes yatıyor. Bu saatten sonra televizyon olsa haber izleyerek zaman geçirilebilir. Yaylada elektrik olsa burada daha fazla kalırım diye konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Elektrik olmayınca muhabbetin tadına varıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER