Elektronik atıklar, e

Elektronik atıklar, e-atık havuzunda toplanıyor -Kocaelide başlatılan uygulamayla ev ve iş yerlerindeki elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla e-atık havuzu oluşturuldu


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide başlatılan uygulamayla ev ve iş yerlerindeki elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla e-atık havuzu oluşturuldu.
     Elektronik atıkların geri kazandırılması ve sağlık açısından tehlike oluşturmasını engellemek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen e-atık havuzu projesi, ilçe belediyeleriyle birlikte yürütülüyor.
     Bu kapsamda, belediyeleri arayarak ev ya da iş yerlerinde elektronik atığın bulunduğunu bildiren vatandaşların adreslerine giden belediyle görevlileri, topladıkları bu atıkları Körfezdeki e-atık havuzunda toplayarak geri dönüşüme kazandırılması sağlanıyor.
     Kullanılmayan ve ekonomik ömrünü tamamlayan elektronik ürünlerin, ev ve iş yerlerinde depolama sorunu oluştururken çöpe atılması tehlikeli olan bazı elektronik atıklar da burada bertaraf edilerek çevreye zarar vermesi engelleniyor.
     Vatandaşların söz konusu kampanya kapsamında, kullanım ve ekonomik ömrünü tamamlaşmış televizyon, buzdolabı, ütü, radyo, bilgisayar ve donanımları, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, fön makinesi, klima ve telefon gibi elektronik atıkları belediye görevlilerine teslim ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Elektronik atıklar, e Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER