Elmalının Ramazana özel helvaları tezgahlarda

Elmalının Ramazana özel helvaları tezgahlarda -Elmalı ilçesinde 1900lü yıllardan bu yana sadece Ramazan aylarında üretilen Ramazan helvaları, iftar sofralarına lezzet katıyor


ANTALYA (A.A) - Elmalı ilçesinde sadece Ramazan ayında üretilen iki çeşit tatlı, tezgahlardaki yerini aldı.
     Elmalı ilçesinde 1900lü yıllardan bu yana iki çeşit Ramazan helvası üretiliyor. Sadece Ramazan ayında satışa sunulan helvalara Elmalı halkı büyük ilgi gösteriyor.
     İlçede Ramazan helvası üreten Mehmet Gürsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helvaların Elmalıya has olduğuna dikkati çekti. Gürsu, Elmalıda iki çeşit Ramazan helvası ürettiklerini belirterek, helvalardan birinin susam, çöğen, ceviz, limon tuzu ve isteğe göre fındıkla diğerinin ise ezme ceviz, nişasta ve şekerle üretildiğini anlattı.
     Yaklaşık 50 yıldır Ramazan helvası ürettiğini kaydeden Mehmet Gürsu, mesleği dedesinden öğrendiğine dikkati çekti. Gürsu, Ramazan helvaları, Elmalıya has tatlardır. Sadece Ramazan ayında üretilirler. Ramazan ayı dışında ise özel istek olursa yapılır. Bu yıl da Ramazan ayının gelmesiyle bu tatlıları ürettik ve satışa sunduk dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Elmalının Ramazana özel helvaları tezgahlarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER