Emekli olup çalışanların borçları yapılandırılıyor

Emekli olup çalışanların borçları yapılandırılıyor -Borçların yapılandırılması için emekli olup çalışanların 31 Mayısa kadar başvurması gerekiyor


KÜTAHYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya Müdürlüğü, emekli olduğu halde çalışan kişilerin borçlarının yapılandırılacağını bildirdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, emekli aylığı bağlandıktan sonra ticari ya da zirai faaliyetleri nedeniyle Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi gerekenlerin prim borçlarına ilişkin alacakların, en geç 31 Mayıs günü mesai bitimine kadar SGK Müdürlüğü ya da merkez müdürlüklerine dilekçeyle başvurması halinde yapılandırılacağı belirtildi.
     Yapılandırmada, ana borca ilave olarak gecikme cezası yerine Toptan Eşya Fiyatları Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranlarına göre asıl borcun güncelleneceği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Yapılandırılan borçlar için peşin veya 6, 9, 12, 18 taksitte ödeme yapılabilecektir. Peşin veya taksitle ödeme yolu tercih edildikten sonra taksitler ikişer aylık dönemler itibariyle tercihine göre aylıktan kesilebilecek veya bankaya ödenebilecektir. Peşin ödeme ve ilk taksit ödeme süresi, başvuru süresinin son tarihi olan 31 Mayısta sona erecektir. Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi gereken borçlularımızın, sağlanan bu imkandan yararlanması, önümüzdeki günlerde kurumumuzca kişilerin banka hesaplarına e-haciz uygulamasına da başlanacağından sigortalılarımızın mağdur olmaması, süresi içinde müracaat etmesi ve borçlarını yapılandırması gerekmektedir.
    
     -Hizmet içi eğitim programları 25 Şubatta başlıyor-
    
     SGK Kütahya Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurumun 2013 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca eğitim programları organize edildiği bildirildi.
     Eğitimlerin, 25-27 Şubatta Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi, 4-8 Martta Kısa Vadeli Sigorta Mevzuatı ve E Ödenek Programı konularında gerçekleştirileceği duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Birinci gruptaki Kütahya, Antalya, Karaman, Konya, Burdur, Isparta, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar illerini kapsayan eğitimlerin koordinasyon sorumluluğu, SGK Kütahya Müdürlüğüne verilmiştir. Bu kapsamda, Yoncalı Mahallesindeki Nehir Termal Otelde yapılması planlanan eğitime, bahsi geçen illerden 175 katılımcı iştirak edecektir. Eğitim programlarımız, 25 Şubatta İl Müdürümüz Davut Ekerin açılış konuşmasıyla başlayacaktır.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emekli olup çalışanların borçları yapılandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER