Emetteki 3üncü etap TOKİ konutları inşaatı

Emetteki 3üncü etap TOKİ konutları inşaatı -Belediye Başkanı Koca: 364 konuttan oluşan 3üncü etap proje büyük hızla sürdürülmektedir


KÜTAHYA (A.A) - Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 364 konuttan oluşan 3üncü etap projenin inşaatının büyük hızla sürdürüldüğünü bildirdi.
     Koca, AA muhabirine, geçen kasım ayında temeli atılan 364 konut ve caminin yer aldığı inşaat çalışmalarında kısa sürede yüzde 10 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını söyledi.
     Projenin yüklenici firmaya 19 Haziran 2012de teslim edildiğini ve işin bitim süresinin 670 gün olarak belirlendiğini hatırlatan Koca, şöyle konuştu:
     Son 10 yılda Emette 144 konuttan oluşan birinci ve 208 konuttan oluşan ikinci etap TOKİ inşaatları tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmiştir. 364 konuttan oluşan 3üncü etap proje büyük hızla sürdürülmektedir. Umut ediyorum ki, işin bitim süresinden önce binalar tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecektir. Emet, bor madenine dayalı yatırımlar ve termal turizm potansiyeliyle büyük bir atılım içindedir. Bundan dolayı ilçemiz her geçen gün hızla büyümekte ve göç almaktadır. TOKİ dışında da ilçemizde çok fazla konut projesi inşaatı devam etmektedir. TOKİnin projelerini sadece konut projesi olarak görmüyoruz. Konut çevresine belediye olarak sosyal yaşam alanları yapacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ile konut çevresine bir okul yapımı için protokol imzaladık. 10 yılda hızla büyüyen ilçemizde görülüyor ki, gelişime paralel 4üncü, hatta 5inci etap TOKİ konutları da yapılacaktır.
     Koca, 3üncü etapta yapımına devam edilen konutların 3+1 olanlardan 10u, 2+1 olanlardan 9u dışında kalanlarının tamamının satıldığı bilgisini vererek, bu 19 konutun da inşaatın tamamlanmasının ardından TOKİ tarafından satışa çıkarılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emetteki 3üncü etap TOKİ konutları inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER