Emine Erdoğan ve Bakan Şahin çocuk

Emine Erdoğan ve Bakan Şahin çocuk yuvasını ziyaret etti -Mardinde Musa Cihaner Çocuk Yuvasını ziyaret eden Erdoğan ve Bakan Şahin ile çocuklar arasında ilginç diyaloglar yaşandı


MARDİN (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Musa Cihaner Çocuk Yuvasını ziyaret ederek çocuklarla görüştü.
     Mardinde bulunan Emine Erdoğan beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ve İçişleri Bakanı Muammer Gülerin eşi Neval Güler ile birlikte 13 Mart Mahallesindeki Musa Cihaner Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Yurtta kalan çocuklar ziyaretçileri ellerinde çiçeklerle karşıladı.
     Burada Erdoğan ve Bakan Şahin ile beraberindekilere çikolata ikramında bulunan çocuklar, Erdoğan ve Bakan Şahin ile de sohbet ettiler.
     Sohbet sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde fotoğrafçı olarak görev yapan Harun Sarı, kendisinin de 16 yıl çocuk yurtlarında kaldığını, devletin ona kucak açarak iş verdiğini belirterek, şimdiki çocuk yurtları ile kendi dönemindeki çocuk yurtları arasında Ağrı Dağı kadar fark olduğunu söyledi.
     Şimdiki çocuklar çok şanslı diyen Sarıya, Emine Erdoğan, Türkiyenin geliştiğini, bu farkın son 10 yıldır hemen hemen her alanda görüldüğünü ifade etti.
     Daha sonra Erdoğan ve Bakan Şahinin, gelecekte hangi meslekleri seçeceklerini sorduğu çocuklar polis ve doktor gibi cevaplar verdi. Bunun üzerine Erdoğan, bayan koruma polisini çağırarak polis olmak isteyen çocuklarla tanıştırdı.
     Kurumda kalan 14 yaşındaki Mert Abakın şiir okumasıyla duygulu anlar yaşanan ziyarette, görevliler Erdoğan ve Bakan Şahine kurumda kalan çocuklarca başkan seçilen Şükran Çiçeki tanıştırdı. Erdoğan, rakibine 38 oy fark atarak başkan seçildiğini öğrendiği Çiçeke bakarak, Yani atanmış değil, seçilmiş dedi.
     Şükran Çiçek, başkan olmak için ne vaat ettiğini soran Emine Erdoğana, yemeklerin daha güzel olacağını ve Mardine deniz getireceğini vaat ettiğini söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.
     Erdoğan, yuvadan ayrılırken kapıda bekleyen bir grup kadınla da sohbet ederek sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-Necdet Doğruyol/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Emine Erdoğan ve Bakan Şahin çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER