Emniyetten kurbanlık satışında dikkatli olma uyarısı

Emniyetten kurbanlık satışında dikkatli olma uyarısı


ANTALYA (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü, kurbanlık satışlarında dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların mağdur duruma düşmesini engelleyerek, daha huzurlu bir ortamda bayram geçirmeleri amacıyla bazı konulara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.
     Kurban alım satımında döviz ile yapılan alışverişlerde sahteciliğe ve döviz kurlarına dikkat edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Türk lirası ile yapılacak olan alışverişlerde de banknotun güneş ışığına tutulduğunda ortaya çıkması gereken özellikleri anlatılarak sahte paraya karşı uyarıda bulunuldu.
     Bazı şahısların kurban alım satımı sırasında karşılıksız çek veya senetle birden fazla kurban alarak, almış oldukları kurbanlıkları başka pazarlarda piyasa değerinin altında sattıkları, bu nedenle bu konuda da dikkatli olunması gerektiği dile getirilen açıklamada, kurban satışından sonra şüpheli şahısların aldığı kurbanlığın parasını evde vereceğini söyleyerek parasını vermeden kaçabildikleri anlatıldı.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu nedenle kurban satan vatandaşlarımızın pazar yerinde parasını almadan kurbanlıkları teslim etmemeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın kalabalık yerlerde bulundukları esnada paralarını güvenli bir yere koymaları, kalabalık ortamlarda yanlarına yaklaşan şüpheli şahıslara dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurban pazarlarında gruplar halinde gezen falcı tabir edilen bayanlar, fal bakma bahanesiyle vatandaşları dolandırmaktadırlar. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tür şahıslara itibar etmemeleri gerekmektedir.
     Kurbanlık hayvan pazarında satış yaptıktan sonra üzerinizde fazla miktarda para ile eğlence yerlerine gitmeyiniz, gittiğinizde de çok dikkatli olunuz. Kurban pazarlarında alım satım sırasında tırnakçılık diye tabir edilen el çabukluğu ile paranın çalınması olaylarına karşı, alıcı ve satıcıların paralarını sayarak vermeleri ve almaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın şüpheli bir durumla karşılaştıklarında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü iletişim adreslerinden ihbar, şikayet ve yardım taleplerini iletmelerini önemle rica ederiz.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Emniyetten kurbanlık satışında dikkatli olma uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER