Emniyetten ticari araç sürücülerine bilgilendirme toplantısı

Emniyetten ticari araç sürücülerine bilgilendirme toplantısı


AMASYA (A.A) - Amasya Emniyet Müdürlüğünce ticari araç sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Emniyet müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantı öncesinde konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Gayakan, sürücülerin okulların açılması ile birlikte sorumluluklarının bir kat daha arttığını ifade etti.
     Trafiğin hayatın ayrılmaz birer parçası olduğunu belirten Gayakan, Coğrafi konumu itibarıyla, olumlu ve olumsuz yönleriyle trafik hepimizin yaşadığı bir ortam. Yollarımızın ve altyapımızın durumunun yanı sıra ekonomik gelişmelerle birlikte artan araç sayısı trafikte bazı olumsuzluklara neden oluyor dedi.
     Gayakan, trafikte yaşanan olumsuzlukların yine trafik kurallarına uyularak hafifletilebileceğini kaydetti.
     Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mustafa Durmaz ise amaçlarının kent merkezinde şehir içi trafiğini rahatlatarak trafik akışının düzenini sağlamak olduğunu vurguladı.
     Usulsüz ve çift sıra parklarla trafiğin aksadığına dikkati çeken Durmaz, Usulsüz parklara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ekip ve yaya devriye sayılarını artırdık. Tüm kavşaklara yaya devriyeler görevlendirildi diye konuştu.
     Yasal işlem yapmayı amaç edinmediklerini ancak en son olarak trafiği tehlikeye düşüren ve kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguladıklarını anlatan Durmaz, denetimleri artırarak Amasyanın trafikte yaşadığı sorunları en aza indirgemek istediklerini söyledi.
     Trafik kurallarına uyulmasının önemini vurgulayan Durmaz, özellikle ticari araç sürücülerinin trafikte örnek olacak davranışlar içerisinde olması gerektiğini belirtti.
     Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürülüğünde başkomiser olarak görev yapan Celal Sarısoy ise konuşmaların ardından ticari araç sürücülerinin uyacakları etik kurallar ve davranış şekilleriyle temel trafik kuralları konusunda sunum yaptı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER