En çok aynasına bakmayan sürücü kaza

En çok aynasına bakmayan sürücü kaza yapıyor -Orduda geçen yıl meydana gelen 2 bin 141 kazanın nedenlerinin başında, manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak, şerit ihlali yapmak, arkadan çapmak ve kavşaklardaki geçiş önce


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Orduda geçen yıl meydana gelen 2 bin 141 kazanın nedenlerinin başında, manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak, şerit ihlali yapmak, arkadan çapmak ve kavşaklardaki geçiş önceliğine uymamak geliyor.
     Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Fuat Toprak, AA muhabirine, 2012 yılında il merkezi, şehir içi ve şehir dışında toplam 2 bin 141 kazanın meydana geldiğini, bunların bin 147sinin maddi hasarla, 973ünün yaralanmayla, 21nin ise ölümle sonuçlandığını belirtti.
     Söz konusu kazalarda toplam bin 852 kişinin yaralandığını, 34 kişinin ise yaşamını yitirdiğini bildiren Toprak, kazaların büyük bölümünün şehir içinde meydana geldiğini kaydetti.
     Şube olarak her gün sürücülere ve araçlara yönelik denetimleri sıklıkla ve titizlikle sürdürdüklerini anlatan Toprak, şöyle devam etti:
     İlimiz genelinde bir önceki yıla oranla kazalarda azalma görülse de maalesef bu kazaların bir türlü önüne geçemiyoruz. Kazaların büyük bir bölümü sürücü hatalarından kaynaklanmakta. İlimizdeki kazaların oluş nedenlerinin başında manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak, şerit ihlali yapmak, arkadan çapmak ve kavşaklardaki geçiş önceliğine uymamak geliyor. Sürücülerimiz özellikle manevra ve şerit değiştirmeleri sırasında aynalarına dikkat etmediklerinden dolayı kazaya neden oluyor. En çok aynasına bakmayan sürücü kaza yapıyor. Bu konuya dikkat edilirse kaza sayılarının azalacağını tahmin ediyoruz.
    
     -Hatalı sürücülere 5 milyon TLye yakın ceza-
    
     Toprak, geçen yıl boyunca 175 bin 442 aracın ekiplerince kontrol edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     39 bin 486 sürücü emniyet kemeri, 7 bin 111 sürücü hız denetimi ve 35 bin 916 sürücü ise alkol denetimine tabi tutuldu. Yapılan bu denetimler sonrasında ise 18 bin 236 sürücüye ceza uygulanırken, toplam 4 milyon 759 bin 103 lira ceza miktarı ortaya çıktı. 764 sürücünün ehliyetine el kondu, 2 bin 971 araç trafikten men edildi, bin 98 sürücünün ise ilgili makamlara sevki gerçekleştirildi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber En çok aynasına bakmayan sürücü kaza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER