Endonezyalı sultana fahri doktora unvanı

Endonezyalı sultana fahri doktora unvanı -Melikşah Üniversitesi, Yogyakarta Eyalet Valisi Sri Sultan Hamengkubuwanaya fahri doktora unvanı verdi


KAYSERİ (A.A) - Endonezya Yogyakarta Eyalet Valisi Sri Sultan Hamengkubuwanaya, Melikşah Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.
     Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen törende "Dünya Uygarlığının İnşasında Türkiye Endonezya El Ele" konulu konuşma yapan Hamengkubuwana, gelişmekte olan ülkelerin kendi öz kültürlerini ve kimliklerini yeniden canlandırma zamanının geldiğine dikkati çekti.
     Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi ile nüfus artışı ve kentleşmenin, kültür miraslarının varlığını tehdit eden, kontrolü zor değişim ve etkileri beraberinde getirdiğini belirten Hamengkubuwana, "Kültür mirasları, gelenek ve tarihi eserler tahrip olduğunda veya bunları yitirdiğimizde aklımız başımıza gelmiş ama hep geç kalmışızdır" dedi.
     Kültürel mirasın hassasiyetle korunması gerektiğini vurgulayan Hamengkubuwana, şunları söyledi:
     "Ancak o zaman kültürel fakirliğin önüne geçilebilir. Kültürel miraslar çok yönlü işletilmeli, sosyal, kültürel, ekonomik ve ekolojik denge korunmalı ve bunların yaşatılmasına dair yaklaşımlar geliştirilmelidir. Bu hayat dengesi kurulursa bir milletin bekası daha da artacaktır. Genelde, bizler kültürel mirası formal olarak anlamlandırıyoruz. Türkiyenin, asırlardır kültür mirasını koruduğunu ve çok iyi baktığını gördük. Biz de bu yüzyıllık tecrübeyi Endonezyaya taşımak istiyoruz. Bu anlamda gerekli dersi aldık."
     Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz ise bilim, sanat ve sportif faaliyetlere büyük önem veren üniversite senatosunun, alanında kendini ispatlamış kişilere fahri doktora unvanı verdiğini söyledi.
     Yalçınöz, senatonun, bu bağlamda Hamengkubuwanaya fahri doktora unvanı vermeyi kararlaştırdığını ifade etti. Yalçınöz, cübbesini giydirdiği Hamengkubuwanaya fahri doktora unvanı belgesini takdim etti.
     Üniversitenin mütevelli heyet üyesi Nureddin Okandan ise Hamengkubuwanaya plaket verdi.
     Törene, Endonezyanın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, iş adamları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Endonezyalı sultana fahri doktora unvanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER