Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Türkiye büyümesine devam edecek. Yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, bilim dallarıyla beraber değil, beyniyle, zihniyle, kalbiyle ve vicdanıyla, bütün yönleriyle beraber büyüyecek ki obez b


DENİZLİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiyenin büyümesine devam edeceğini belirterek, Yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, bilim dallarıyla beraber değil, beyniyle, zihniyle, kalbiyle ve vicdanıyla, bütün yönleriyle beraber büyüyecek ki obez bir büyüme gerçekleşmesin dedi.
     Bakan Yıldız, AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, bundan 10 yıl önce, henüz 2 aylık bir yapıyla görev başına geldiklerini ifade ederek, 10 yıl önce ekonomik, idari, sosyal açıdan çok farklı bir ülke konumunda olan Türkiyede enkaz edebiyatı yapmamak adına konuşmadıklarını, fakat bazı insanların bunu istismar ettiğini söyledi.
     Yıldız, o yıllarda bazı anketlerin yapıldığını ve anketlerde Elinize fırsat geçse kendi ülkenizden ayrılmak ister misiniz, bu sevdiğimiz ülkemizden ayrılmak ister misiniz soruları sorulduğunu belirterek, Bu sorulara, yüzde 68ler civarında evet diyen insanlarımız vardı, biz böyle bir ülkedeydik. Ne kadar acı değil mi- Zaman geçti, doğru yapanların güçlendiği, yanlış yapanların daha zayıfladığı bir ortam yakalandı Türkiyede ve her iki insandan birisi AK Parti dedi. Ama bizim hedefimiz, her iki insanımızdan birinin oy vermediği alan. Hem kendi gücümüzü doğrularla yakalayacağız ve koruyacağız hem de diğer insanlarımızın gönlüne hitap edeceğiz diye konuştu.
     Ben AK Partiye oy vermedim ama bu AK Parti işi iyi yapıyor diyenlerin sayısının yüzde 73lerde olduğunu kaydeden Yıldız, iktidara geldiklerinde Türkiyenin, ekonomisinin yerlerde süründüğü, vatandaşlardan toplanan vergilerin hepsinin faize ödendiği ve daha da borçlandığı bir ülke konumunda olduğunu anlatarak, Biz bir gömü mü bulduk, bir yerde define mi bulduk- Halkımızı ve bu inanan kardeşlerimizi, davasına, ülkesine, bu performansa inanan kardeşlerimizi ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanı bulduk. Bu çok önemli bir noktadır. Her birimiz bu doğrunun ille de itiraf edilmesini beklemeyeceğiz. Kalplere hitap edeceğiz, onlar da zihinden bu muhasebeyi yapacaklar ifadelerini kullandı.
    
     -ODTÜdeki olaylar-
    
     Yıldız, bir ülkenin üniversitesinin, o ülkenin akademik çevresinin, daima zihniyetin bir adım önünde olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Hepimiz öğrencilikten geliyoruz. Çalışmak kolay, kanunları bölmek kolay ama kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklara şu andaki bulunduğumuz ülkeden daha iyi bir ülke bırakmak adına hepimizin çok daha fazla çalışması lazım. ODTÜde olaylar oldu ve bunlar gittikçe temiz ve nezih hale gelen ülkemizde son derece dikkat çekti. Ne için dikkat çekti- Acaba bu çalışma ortamını spekülatif, manipülatif ve hatta proaktif, provokatif bir şekilde de başka illere yayabilir miyiz diye... Bu ülke, kazanımlarından artık geri dönmeyecektir. Hiç kimse hak ettiği refah seviyesinden geriye gitmeyecektir. Biz buna müsaade etmeyiz.
     İnsanların fikirlerini açıklayabileceğini, özgürce ifade edebileceğini belirten Yıldız, Ama bunu bir kısım çirkin olaylarla, sapanların içerisine koydukları demir bilyelerle bu ülkenin güvenliğini sağlamaya çalışan polisimize atarlarsa, kusura bakmayın siz orada demokratik ve özgür bir ifade alanından bahsedemezsiniz. Eli sıkılmış yumruk haline gelmiş birinin eliyle tokalaşamazsınız. ODTÜnün ekseriyeti bu ülkeye gönül vermiş insanlardır. Onları bunların içerisine katmamak lazım dedi.
    
     -Göktürk-2 uydusu-
    
     Göktürk-2 uydusu atılırken, bu uydunun ne kadarı bizim, tamamı bizim mi acaba, yarısını başkası mı yaptı şeklinde alay edenlerin dahi olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bunun daha ötesindeki büyük resme dikkat etmek lazım. Büyük resim artık kendi sınırları içerisine sığmayan, uluslararası toplantılara gittiğimizde her defasında sizin söylediğiniz büyüme rakamları yanlış değil mi diyen bir çevre ve bölgeyle karşı karşıyayız. Biz büyüme rakamlarımızı söylüyoruz. Nasıl olur, Avrasyada yüzde yarımlar civarında geçen yıl küçülme görüldü, siz bunun 8 katını 10 katını elde ettiniz, bunu bize anlatın diyenlerin olduğu ortamlarda büyük resmi kaçırmamak lazım. Büyük resim şunu söylüyor, Türkiye büyümesine devam edecek. Yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, bilim dallarıyla beraber değil, beyniyle, zihniyle, kalbiyle ve vicdanıyla, bütün yönleriyle beraber büyüyecek ki obez bir büyüme gerçekleşmesin. Biz özelleştirmelerle beraber insan kaynaklarımızı da özel sektörün hizmetine sunuyoruz. Türkiye artık ideolojik bir eleştiri ortamı olmaktan çıkmıştır.
     Toplantıya, Yıldızın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu /Senem Yazıcı
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER