Engelli çocuklara dans ve spor eğitimi

Engelli çocuklara dans ve spor eğitimi -Tatvanda Bana da el uzat projesi kapsamında 45 engelli çocuğa dans ve spor eğitimi veriliyor


BİTLİS (A.A) - Tatvanda Bana da el uzat projesi kapsamında 45 engelli çocuğa dans ve spor eğitimi veriliyor.
     Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince hazırlanan ve SODES kapsamında hayata geçirilen Bana da el uzat projesiyle engelli 45 çocuk dans ve spor eğitimi alırken, kısa bir süre içerisinde öğrendiklerini Tatvan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikle sergileyen engelli çocuklar, izleyenlerden büyük beğeni aldı.
     Etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, down sendromlu çocuk ve gençlere yönelik jimnastik, atletizm ve judo, otistiklere yer voleybolu ve atletizm, bedensel engellilere ise eğitsel oyun eğitimi verildiğini söyledi.
     45 engelli çocuk ve genci kapsayan projenin 10 ay süreceğini kaydeden Akgüç, şöyle konuştu:
     Bu etkinliklerle engelli çocuk ve gençlerin duygusal, bilişsel ve sosyal yönden gelişimine olumlu katkı sağlaması amaçlanmıştır. Kurulan yakın ve samimi ilişkiler sayesinde gençlerin çevrelerine karşı güvenlerini, etkinlik sonunda tadacakları başarı duygusu ile de cesaretlenmelerini sağlayarak güvenlerini arttırmayı hedefliyoruz. Yapılan etkinlikler sayesinde engelli çocuk ve gençlerin kendilerini rahat hissedebilecekleri duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri ortam oluşturulacaktır. Ayrıca Projemiz kapsamında bedensel engelli 4 kursiyerimize akülü tekerlekli sandalye ve işitme engelli 5 kursiyerimize işitme cihazı hediye edilecektir.
     Engelli çocukların aileleri adına konuşan Zeynep Çelik de, polisin bu projeyle vatandaşa yaklaşımını takdir ettiğini söyledi.
     Yaşadığı mutluluğu ve heyecanı izah etmenin mümkün olmadığını bildiren Çelik, şöyle konuştu:
     Bu proje kapsamında polis arkadaşlar haftada 3 gün bizleri arayıp, çocuklarımızı etkinliklere davet ediyorlar. Bizi bu kadar çok gururlandırdıklarını mı anlatayım, çocuklarımızın o anki sevinçlerini mi anlatayım... Her telefon çalışında oğlum tarifi edilemez bir sevinç ve mutlulukla bana koşarak Anne polis abiler, polis ablalar arıyor. Hadi telefona bak. İşte bu sıcaklığı ve mutluluğu neredeyse biz bile çocuklarımıza veremezken, bize bu güzel anları, mutlulukları yaşatan tüm emniyet personeline teşekkür etmek istiyorum.
     İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, Bitlis Eren Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cahit Taşdemirin de katıldığı etkinlik çocukların gösterisiyle son buldu.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur / Sıtkı Yıldız / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Engelli çocuklara dans ve spor eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER