Engelli istihdam edecek iş yerlerine karşılıksız

Engelli istihdam edecek iş yerlerine karşılıksız hibe -Engelli istihdamının artırılması amacıyla başlatılan Korumalı İşyerleri Projesi için başvuru süreci 25 Martta sona erecek


KÜTAHYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Korumalı İşyerleri Projesi kapsamında engelli istihdamının artırılması amacıyla hibe başvurularının kabul süreci 25 Martta sona erecek.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, engellilere mesleki rehabilitasyon imkanı sağlayan korumalı iş yerlerin sayısı ve etkinliklerinin artırılması için ortak hibe destek çağrısında bulunulduğu bildirildi.
     İş gücü piyasasında normal koşullar altında çalışma imkanı kısıtlı olan engellilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı iş yerlerinin desteklenmesi için karşılıksız hibe desteği sağlanacağı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Kurulacak korumalı iş yerlerinde kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar destek verilecektir. Ayrıca kurulacak iş yerlerinde engellilerin ilk bir yıl süreyle ücretleri karşılanacaktır. Türkiyede faaliyet gösteren eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, gerçek ve tüzel kişiler, projeden yararlanabilir. Proje kapsamında kurulacak korumalı iş yerinin toplam kuruluş sermayesin en az yüzde 40ı oranındaki miktarın proje faydalanıcısının kendi kaynaklarından temin edilmesi gerekmektedir. Projenin süresi en az 5 yıldır. Kurulan iş yerinin 5 yıl süresince denetim ve takibi yapılacaktır. Korumalı iş yerinin kuruluşu için gerekli makine, donanım, demirbaş ve sarf malzemesi giderleri karşılanacak olup, üretim için gerekli ham madde, yarı mamul madde alımı desteklenmeyecektir. Proje teklifleri, projenin uygulanacağı ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapılacaktır.
     Açıklamada, tekliflerin teslim süresinin 25 Mart günü mesai bitiminde sona ereceği ve başvuru rehberinin tam metniyle ayrıntılı bilgilere www.iskur.gov.tr web sitesinde yer verildiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engelli istihdam edecek iş yerlerine karşılıksız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER