Engelli öğrenciye, özel araç tahsis edildi

Engelli öğrenciye, özel araç tahsis edildi -Erzurumda fiziki durumuna uygun araç bulunamadığı için okula gitmekte güçlük çeken Yusuf Can Aras, Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen araçla okuluna kavuştu -Baba Necmetti


ERZURUM (A.A) - Erzurumda fiziki durumuna uygun araç bulunamadığı için okula gitmekte güçlük çeken Yusuf Can Aras (10), Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla okuluna kavuştu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, okul yolunda çektiği ulaşım çilesiyle basında yer alan bedensel engelli Arasın yaşadığı dramın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçüklerin sayesinde son bulduğu belirtildi.
     Minik Yusuf Canın bugüne kadar çeşitli zorluklar içerisinde ulaşabildiği okuluna artık özel araçla gitmeye başladığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Palandöken ilçesindeki TOKİ konutlarında ikamet eden Aras ailesinin dramı, Minik Yusuf Can Arasın 2 yaşındayken kas erimesi hastalığına yakalanmasıyla başladı. Hastalığı yüzünden yürüyemeyen ve sakat kalan 10 yaşındaki Arası evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki okuluna götürebilmek için bin bir türlü zahmet ve sıkıntı çeken ailesi, rahat bir nefes aldı. Aras ailesinin yaşadığı bu drama kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi Aras ailenin çektiği ulaşım çilesine de son verdi.
     Engelli öğrenci Yusuf Can için tahsis edilen özel aracın ilk seferini yaptığı ifade edilen açıklamada, başarılı öğrencinin her gün okuldan eve, evden okula araçla bırakılacağı kaydedildi.
    
     -Aras için özel yol yapılacak-
    
     Açıklamada, şöyle denildi:
     Başkan Küçüklerin talimatıyla Yusuf Canı her gün evinden alıp okuluna götüren özel araç, akşamları da Yusuf Canı tekrar okuldan alarak evine bırakıyor. Büyükşehir Belediyesi, Yusuf Can için bir de akıllı yol yapıyor. Yusuf Canın eviyle okulu arasında yapılan yol, tekerlekli sandalye kullanımı için özel olarak dizayn ediliyor.
     Baba Necmettin Aras, bir kilometre uzaklıktaki okula güçlükle gittiklerini, oğlunun kışın 15 günde bir hasta olduğunu söyledi. Bu yüzden oğlunun okula düzenli gidemediğini ifade eden Aras, Her seferinde Yusuf Can üşüyor ve uzun süre hasta yatıyordu. Kapımızda bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen aracı görünce, çok duygulandım. Minik yavrum okul yolunda ilk kez üşümedi ifadelerini kullandı.
     Belediye Başkanı Küçükler de engelli öğrenci Yusuf Can için okul ve ev arasına akıllı yol olarak tabir edilen engelliler için yol yapılacağını belirterek, Fen İşleri ekiplerinin Aras ailesinin eviyle okulu arasında akıllı yol inşaatına başladığını vurguladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Engelli öğrenciye, özel araç tahsis edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER