Engelli Suriyeli kız kardeşlerin dramı

Engelli Suriyeli kız kardeşlerin dramı -Suriyenin İdlib kentinde çıkan çatışmalarda ailesini kaybeden sağır ve dilsiz 4 Suriyeli kardeş, Gaziantepe sığındı -Yaşadıkları sıkıntıları gözyaşları içinde anlatmaya çalışan kız kar


GAZİANTEP (A.A) - İrfan Aydoğdu - Suriyenin İdlib kentinde çıkan çatışmalarda ailesini kaybeden sağır ve dilsiz 4 Suriyeli kız kardeş, Türkiyeye sığındı.
     Ülkesindeki olaylar nedeniyle yakınlarının yardımlarıyla Gaziantepe gelen Emune, Meryem, Eyuş ve Fatma Elhadar kardeşlerin yaşam öyküsü yürek burkuyor. İdlib kentinde ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan yoğun çatışmalar nedeniyle evleri harabeye dönen ve aileleri ile birçok akrabalarını kaybeden 4 kadın, zor olan yaşam koşullarına savaşın da eklenmesiyle sıkıntılı günler geçiriyor.
     Akrabaları Halis Ahmetle Gaziantepin Nizip ilçesine gelerek belediyeye sığınan engelli kardeşler, yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatmaya çalışıyor.
     Kadınlara anladığı kadarıyla tercüman olmaya çalışan Halis Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşları 25 ile 36 arasında değişen 4 kadının İdlibte sıkıntılı günler ve üzücü olaylar yaşadıklarını, orada kendilerine bakacak kimse kalmayınca birlikte Türkiyeye sığındıklarını anlattı.
     Ailelerini ve yakınlarını kaybeden kız kardeşlerin Adanada bulunan akrabalarının yanına gitmek için Türkiyeye geldiklerini ifade eden Ahmet, Şu an çok zor durumdalar. Ne konuşabiliyor, ne de duyuyorlar. Ben de elimden geldiğince onlara tercüman olmaya çalışıyorum. Çünkü konuşamadıkları için sıkıntılarını da anlatamıyorlar. Ama burada rahat ve güvende olduklarını yaptıkları hareketlerle anlıyorum dedi.
    
     -Sıkıntılarını anlatmakta zorluk çekiyorlar-
    
     Konuşamadıkları ve duyamadıkları için sıkıntılarını aktarmakta zorluk çeken Emune, Meryem, Eyuş ve Fatma Elhadar kardeşler, akrabaları aracılığıyla, Suriyede acı dolu günler yaşadıklarını, birçok akrabalarını ve arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını anlattılar.
     Yaşadıklarını el işaretleriyle anlatan kız kardeşlerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Suriyedeki yaşananları üzüntüyle dile getiren kız kardeşler, güvenli liman olarak gördükleri Türkiyede olmaktan dolayı da mutluluk duyduklarını kaydettiler.
     Bu arada, Nizip Belediyesi yetkilileri, öncelikle gıda ihtiyaçları karşılanan kız kardeşlerin, akrabalarının olduğu Adanaya gitmesini sağladı.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engelli Suriyeli kız kardeşlerin dramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER