Engelliler, piknikte buluştu

Engelliler, piknikte buluştu -Boluda bedensel ve zihinsel engelliler, palyaço ve davul-zurna eşliğinde eğlendi -Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Kılıç: "Görme engelli kardeşlerimiz için tablet bilgisayar ve CD d


BOLU (A.A) - Boluda düzenlenen piknikte bedensel ve zihinsel engelliler, palyaço ve davul-zurna eşliğinde eğlendi.
     Bolu Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Köroğlu Engel-Siz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Orman Parkında düzenlenen piknikte konuşan Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Nedim Kılıç, 10-16 Mayısın "Engelliler Haftası" olarak kutlandığını söyledi.
     Mavi kapak kampanyası kapsamında Boluda 60 tekerlekli sandalye ve 15 akülü araç dağıttıklarını belirten Kılıç, şöyle konuştu:
     "İlk kez Boluda bu etkinlikte görme engelli kardeşlerimiz için tablet bilgisayar ve CD dağıtmaya başladık. Ben de bir engelliyim. Engellilerin ne yaşadığını çok iyi biliyorum. Yasa gereği artık sakat ibaresi kaldırıldı, kesinlikle kullanılmayacak. Bu da bizim için sevindirici. Engelli aileleri çocuklarını acındırarak kullandırtmasınlar. Bizler acınacak insanlar değiliz."
     Piknikte palyaço ve davul-zurna eşliğinde eğlenen ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye ve tablet bilgisayar dağıtıldı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engelliler, piknikte buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER