Engelliler için 15 bin 450 adet

Engelliler için 15 bin 450 adet kapak toplandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi İlkokulu Çevre Sağlık ve Temizlik Kulübünün her yıl düzenlediği, en çok damacana kapağı ve atık pil toplama kampanyasında okul çapında toplam 15 bin 450 adet kapak, 37 kilo pil toplandı.
     Okul Müdürü İsmail Altınkaynak, yaptığı açıklamada bedensel engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için tekerlekli sandalye hayali olduğunu savunarak, plastik pet şişe kapakları ile bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü belirtti.
     "İlimizde başlatılan mavi kapak toplama çalışmaları bedensel engelliler için umut oluyor" diyen Altınkaynak, şöyle devam etti:
     "Düzenlenen kampanyalarla toplanan her bir mavi kapak tekerlekli sandalye olarak geri kazanılıyor. Kulübümüzün her yıl düzenlediği kampanya doğrultusunda yaptığımız bu çalışmayı önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi düşünüyoruz. Öğrencimiz Melike Sarıtaş ile dedesi Halit Aydoğan bu konuda bize çok yardımcı oldu. Geçen yıl 27 bin 92 adet damacana kapağı, 17 bin 360 pet şişe kapağı toplayan dede ile torun, bu yılda aynı çalışmayı okul öğrencileri ile yürüterek 52 bin 900 adet damacana kapağı, 43 bin 120 pet şişe kapağı toplayarak hepimize örnek olacak bir yardımseverlik örneği göstermiştir."
     Toplanan kapaklar Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonuna teslim edildi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engelliler için 15 bin 450 adet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER