Engelliler ve aileleri iftarda buluştu

Engelliler ve aileleri iftarda buluştu -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Engelli kardeşlerimizde en az bizim kadar bu memleketin her şeyinden faydalanma hakkına sahipler. Devlet olarak onlara her türlü imkanı sağlamak zorundayı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, Engelli kardeşlerimizde en az bizim kadar bu memleketin her şeyinden faydalanma hakkına sahipler. Devlet olarak onlara her türlü imkanı sağlamak zorundayız dedi.
     Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engellilere ve ailelerine iftar yemeği verildi.
     Vali Balkanlıoğlu, bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, engellilerle iftarda buluşmayı artık geleneksel bir hale getirdiklerini ve her yıl düzenlediklerini söyledi.
     Engellilerin yüzündeki neşeyi ve hüznü paylaşmanın çok büyük mutluluk verdiğini dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Değerli Başbakanımız her valiler toplantılarında valilere sizlerle ilgili çok büyük görevler yüklüyor. Hele hele Ramazan ayı geldiği zamanlarda Meclis sofralarında, lüks otellerde birbirlerinizi ağırlamayın. Benim fakirim fukarama ne yapar, ne yer ne içer- Engellim özürlüm ne yapar, ne eder- Onların derdi tasası nedir- Hatta evlerine gidin ihtiyaçlarını giderin diye bu şekilde bize talimatlar verdi. Zaten bize talimatları vermese bile biz bunu kendimize görev edindik. Çünkü sülalesinde engelli olmayan hiç kimse yoktur. Türkiyenin yüzde 10u engelli. Herkes bir engelli adayıdır. Engellilerin ailelerinin dertlerini, sıkıntılarını paylaşmakla mükellefiz. Engelli kardeşlerimizde en az bizim kadar bu memleketin her şeyinden faydalanma hakkına sahipler. Devlet olarak onlara her türlü imkanı sağlamak zorundayız. Bu hem Allahın bir kulu olarak görevimiz hem de bir Türk vatandaşı olarak vatandaşlık ödevimiz. Her türlü istek ve şikayetleriniz bizim için çok önemli.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da, engellilerle iftarda buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.
     Üniversite yönetimi olarak her zaman engellilerin yanlarında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Solak, Bugün yine sizlere iyi bir haber vermek istiyorum. Özellikle sizler için önümüzdeki ay 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini hizmete açıyoruz. Bu hastanede sizler için yok yok. Robotik sistem, yürüyen sistem dahil sizin rahat hareket edebileceğiniz bir sağlık kuruluşunu bitirmek üzereyiz. Üniversite yönetimi olarak üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz dedi.
     Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ise engelliler olarak her alanda olduklarını desteklenmeleri durumunda dünya şampiyonu dahi olabildiklerini desteklerin devamlı olması gerektiğini söyledi.
     Program sonunda, Dünya Down Sendromlular Şampiyonasında gülle atmada dünya 3.si olan Münevvere Yılmaz ve annesi Hanife Yılmaza ödülleri AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser tarafından verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engelliler ve aileleri iftarda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER