Engellilerden sınır ötesine yardım

Engellilerden sınır ötesine yardım -Şanlıurfada, Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği kursiyerlerinin, ülkesindeki olaylardan etkilenen ihtiyaç sahipleri için diktiği giysiler, Suriyeye gönderildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği (ŞUOFİD) kursiyerlerince dikilen giysiler, Suriyeye gönderdi.
     Karaköprü beldesindeki dernek binasında biçki nakış kursuna devam eden 17 engelli, tekstil atölyesinde yaptıkları ürünleri ambalajlayıp Suriyeye Yardım Platformu yetkililerine teslim etti.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de kursiyerleri ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Güvenç, daha sonra yaptığı açıklamada, kursiyerlere Suriyelilere yönelik duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Engellilerin yaptığı işin gurur duyulacak bir çalışma olduğunu belirten Güvenç, şunları kaydetti:
     Arkadaşlarımız engel tanımayan engellilerdir. Dimdik ayaktalar, çalışıyorlar, üretiyorlar ve hayatı anlamlı kılmaya çalışıyorlar. İŞKUR kapsamında 30 gün eğitim görüp biçki, nakış öğreniyorlar. Bir jest yaparak Suriyeli çocuklar için bu ürünleri hazırlamışlar. Biz de onların yanında olmak için buradayız. İnşallah kursiyerleri tekstil fabrikalarında işe başlatacağız.
     ŞUOFİD Başkanı Halit Polat da engellilerin fırsat verildiğinde neler yapabileceğini göstermeye çalıştıklarını söyledi.
     Polat, 17 kursiyerin geçen aydan bu yana 500ün üzerinde giysi hazırladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engellilerden sınır ötesine yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER