Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Engelliler Haftası dolayısıyla Diyarbakırda yapılan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 12 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 12 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene aileleriyle gelen bedensel ve zihinsel engelli 12 kişi, asker kıyafeti giyerek silah ve bayrak üzerine yemin etti.
     İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay, törende yaptığı konuşmada, askerlik yapma özlemi çeken ancak çeşitli sağlık sorunları nedeniyle askerlik yapamayan engelli vatandaşlar için 2002 yılından bu yana Engelliler Haftasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde bir günlük "temsili askerlik" uygulaması düzenlendiğini belirtti.
     And içen engelli gençlerin, bugün olduğu gibi günü geldiğinde vatan hizmetine koşacaklarına emin olduklarını ifade eden Atabay, "Bu kardeşlerimiz bizim gurur kaynağımız olmuştur. Tarihi şan ve şerefle dolu TSK, devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarıyla beraber daima sizlerin yanında olacaktır" dedi.
     Törende, 12 engelliye terhis belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Davul zurna eşliğinde davetlilerle birlikte halay çeken engelli gençler, gönüllerince eğlendi.
     Tören, Vali Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin, Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Aslan Bilici, Emniyet Müdürü Recep Güven ve diğer davetlilerin silah sergisini gezmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Veysel Narlayan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER