Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Kırıkkalede 8 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 8 engelli, bir günlük askerlik yapmanın sevincini yaşadı.
     Kırıkkale Mühimmat Depo Komutanlığı Üsteğmen Korhan Zağralı Kışlasına aileleriyle gelen engelliler, askeri üniforma giydi. Tören alanına gelen engellilere, kısa süreli askeri eğitim verildi.
     Eğitimin ardından yemin töreni gerçekleştirildi. Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, temsili askerlik yapan engellilere seslenerek, "Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştirdiniz. Diğer arkadaşlarınızdan farklı olarak askerlik hizmetini gönüllü olarak yaptınız. Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız. Kısa bir süre de olsa, tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" diye konuştu.
     Engellilere terhis belgelerini, Vali Ali Kolat, Tuğgeneral Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz verdi. Engelliler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -"En güzel Anneler Günü hediyesi"-
    
     Anne Dönüş Torlak, oğlu Bayramın bir günde olsa askerlik yaptığını belirterek, şunları söyledi:
     "Bu törenin, Anneler Gününün de kutlanacağı günlerde yapılması beni çok mutlu etti. Çok gururluyum. Oğlumun akşam kınasını yaktım. Şimdi de birlikte askerliğini yaptık, çok mutluyuz. Bu, bana en güzel Anneler Günü hediyesi oldu. Bütün annelerin Anneler Gününü kutluyorum."
     Törene, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve aileler katıldı.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Gökmen / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER