Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Kastamonuda 37 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Engelliler Haftası dolayısıyla 37 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.
     İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, komutanlıkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engellilerin heyecan ve coşkuyla asker kıyafetlerini giyerek ve temel eğitim alarak, birer Mehmetçik olmalarından gurur ve onur duyduğunu söyledi.
     Askerliğin, her Türk gencinin yapması gereken bir vazife olduğuna işaret eden Anzerlioğlu, "Sizler bu üniforma ve biraz önce ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
     Anzerlioğlu, vatandaşların bir kısmının doğuştan, bir kısmının ise belirli bir sürede geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kaderin cilvesini yaşadığını ifade ederek, yaşama sımsıkı sarılmaları ve içlerindeki umudu kaybetmeyerek gösterdikleri azim ve özveriyle herkese örnek olduklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından protokoldekiler yemin eden engelli askerlere tezkere verdi.
     Tören, engelli askerlerin yürüyüşüyle sona erdi.
    
     -"En azından askeri bir üniformayı giymiş olduk"-
    
     Bedensel engelli Hasan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bacağındaki şekil bozukluğundan dolayı askere gidemediğini belirterek, bunun üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
     Temsili askerlik için sabahın erken saatlerinde İl Jandarma Alay Komutanlığına geldiklerini anlatan Akdağ, davul ve zurnayla karşılandıklarını dile getirdi.
     Akdağ, askerlik yapmanın Türk milletinin istediği bir şey olduğunu vurgulayarak, "En azından askeri bir üniforma giymiş olduk. Bu bile bizim için bir hatıradır. Güzel bir duygu" diye konuştu.
     Yemin törenine Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER