Engelsiz Yaşam Platformundan Vali Koçdemire ziyaret

Engelsiz Yaşam Platformundan Vali Koçdemire ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Engelsiz Yaşam Platformu üyeleri, Vali Kadir Koçdemiri ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Koçdemir, Platform Başkanı Fuat Arık, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Orhan Ayeken, Kanserle Yaşam Derneği Başkanı Hürriyet Çelik, Görme Engelliler Derneği Başkanı Dr. Mete Günay, Umudun Çocukları Derneği Başkanı Gülcan Karakuş ve Başkan Yardımcısı Satı Uygunu makamında kabul etti.
     Platform hakkında bilgi veren Arık, 4 dernekle kurulan platformumuzda üye dernek sayımız 8e ulaşmış olup, sayımız giderek artmaktadır. Amacımız sadece engelli dernekleri bir araya getirmek değil, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla engelli haklarını topluma anlatmak ve vatandaşları bilinçlendirmektir dedi.
     Platformu temsil eden diğer üyeler de engellilerin kendi haklarını bilmediğini kaydederek, 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında 2 Aralıkta düzenleyecekleri yürüyüşe, yurt dışından da katılım beklediklerini bildirdi.
     Koçdemir ise yaşanabilir kentler sıralamalarında üst sıralarda yer alan Eskişehiri, engellilerin gündelik hayatlarının kolaylaştırılması, içinde yaşadıkları toplum ve çevreyle iyi bir etkileşim içinde olmaları bakımından da ileriye taşımak istediklerini dile getirerek, bu alandaki her sivil toplum örgütlenmesinin kendilerine güç kattığını ifade etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Engelsiz Yaşam Platformundan Vali Koçdemire ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER