Erciş Belediyesi 6 yeni otobüs aldı

Erciş Belediyesi 6 yeni otobüs aldı


VAN (A.A) - Erciş Belediyesi deprem konutlarında ulaşımı sağlamak için 6 yeni otobüs aldı.
     Erciş Belediyesi önünde yapılan teslim törenine Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Isuzu Fabrikası Erzurum Satış Bölge Sorumlusu Kağan Arıbalı ve Genel Müdür Yunus Sönmez katıldı.
     Törende konuşan Başkan Arapoğlu, Ercişte 23 Ekim depreminden etkilenen depremzedeler için yeni otobüsler aldıklarını söyledi.
     Depremin ardından yaralarını sarmaya başladıklarını belirten Arapoğlu, şöyle konuştu:
     Özellikle devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. İlçemize 5 bin 400 civarında konut yapıldı. Bu konutların yapılmasıyla ilçemizde iki yeni kent oluştu. Aşağı ve yukarı TOKİler ilçemiz için büyük bir potansiyel oldu. Yaklaşık 25-30 bin nüfusun yaşayacağı mekanlar oluşmaya başladı. Sayın Başbakanın 23 Ekimde Erciş ve Vana teşrif edecek. Dolayısıyla bu bizim için çok önemli bir gün olacak. Ondan önce bir hazırlıklar yapalım dedik. Deprem öncesi Isuzu firmasından 7 otobüs almıştık. Bu otobüslerden çok memnun kaldık. Dolayısıyla 6 tane otobüs daha aldık. Bunlar biraz daha gelişmiş. Ayrıca engeliler için de merdiven var. Depremin yıl dönümünde Başbakanımızla bunların açılışını yapacağız.
     Yeni otobüslerin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Arapoğlu, firma yetkililerine de zamanında teslimat yaptıkları için teşekkür etti.
     Arapoğlu, Firma ihalede de gerekli indirimleri yaptı. Piyasa şatlarını altında bize satış yaptılar. Depremzede oluşumuzdan da dolayı fabrika yöneticilerine ve sizlere teşekkür ediyorum. Cenabı hak ülkemize ve milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın diye konuştu.
     Tören sonunda Başkan Arapoğluna otobüslerin sembolik anahtarı ile teşekkür plaketi verildi.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erciş Belediyesi 6 yeni otobüs aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER