Erciyeste kar kalınlığı 206 santimetre

Erciyeste kar kalınlığı 206 santimetre -Hafta sonu Erciyes Kayak Merkezini yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Türkiyenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezinde kar kalınlığı 206 santimetre oldu.
     Kar yağışının özellikle gece saatlerinde etkili olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyeste ezilmemiş kar kalınlığının 206 santimetreye ulaştığını söyledi.
     Pistlerin tamamının açık olduğunu ve günübirlik ziyaretçilerle öğrenci gruplarının Erciyese ilgi gösterdiğini belirten İkiler, hafta sonu ise çevre illerden gelen ziyaretçilerle birlikte kayak merkezini yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiğini vurguladı.
     Ailelerin çocukları ile birlikte kızakla kaymanın keyfini yaşadığını ifade eden İkiler, Erciyes Kayak Merkezinde kızakla kaymak isteyenler, usta kayakçılar ve acemi kayakçılar için ayrı ayrı parkurlar bulunuyor. Merkeze gelen vatandaşlar da bunu en iyi şekilde değerlendiriyor diye konuştu.
     Erciyesin güvenli pistleri ve toz karı ile kayakseverlerin vazgeçilmezi olduğunu kaydeden İkiler, Kayseri, Develi ve Hacılar yönündeki yolların da açık olduğunu belirtti.
     İkiler, hafta sonu şiddetli rüzgar nedeniyle kapalı olan gondol tipi teleferiklerin de yeniden çalışmaya başladığını söyledi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Erciyeste kar kalınlığı 206 santimetre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER