Erciyes Engelliler Kulübünden Engelliler

Erciyes Engelliler Kulübünden Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhana ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Engelliler Doğa ve Kış Sporları Kulübü üyeleri, kısa bir süre önce Türkiye Bedensel Engelliler Federasyon Başkanlığına seçilen Demirhan Şerefhanı ziyaret etti.
     Kulüp üyeleri, ziyarette Kayseri ve Erciyes Dağının engelliler için çok uygun bir mekan olduğunu ve bütün engelli sporlarının burada yapılabileceğini belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şerefhan, Kayseri ve Erciyeste yapılacak Paralimpik Kış Sporları faaliyetlerine destek olacağız. Bu vesile ile federasyonumuzun eğitim ve teknik kurulana Kayseri Erciyes Engelliler Doğa ve Kış Sporları Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp ve Biatlon Antrenörü Murat Özpekeri dahil ettik dedi.
     Erciyes Engelliler Doğa ve Kış Sporları Kulüp Başkanı Hayri Naziksoy, engelli vatandaşlarımız için sporun, sosyal hayata dahil etme ayrıca zihinsel ve fiziksel sağlıkları için çok önemli olduğunu vurgulayarak her zaman hizmete hazır olduklarını belirtti.
     Naziksoy, spor yapmak için hiçbir engelin olmadığını alt yapı, teknik ve genel hizmetler olarak hazır olduklarını tüm engelli vatandaşları spor yapmaya davet etti.
     Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da, Erciyes Dağında tek yetkili yönetim şirketi olan Kayseri Erciyes AŞnin desteğiyle kurulan Erciyes Engelliler Spor Kulübünün hem engelli vatandaşlar için yeni aktivite alanları oluşturacağını hem de Erciyes Dağından daha fazla insanın faydalanmasına imkan vereceğini vurguladı.
     Erciyes Engelliler Doğa ve Kış Sporları Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp da, 2014 Sochi Paralimpik Kış Olimpiyatlarına faaliyetlerimize yeni başlanacak olmasından dolayı puan ve sıralama yarışmalarına katılamadığımız için Paralimpik Türk Milli Takımı Seçmelerine üzülerek katılamıyoruz. Ancak ulaşılabilir gerçekçi hedefimiz, 2018 Kuzey Kore Paralimpik Kış Olimpiyatlarıdır. Engellilere yönelik kış sporları faaliyetleri olan Alp Disiplini, Kuzey Disiplini (Kayaklı Koşu-Biatlon) Tekerlekli Sandalye Curling, Buz Hokeyi ve Para-snowboard dallarında çalışmalarımız sürüyor. Bütün engelli arkadaşlarımızı evlerinden çıkıp sosyal hayata aktif katılımları için kulübümüzle irtibata geçmelerini bekliyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Erciyes Engelliler Kulübünden Engelliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER