Erdal İnönünün ölümünün 5. yılı

Erdal İnönünün ölümünün 5. yılı -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski Başbakan yardımcılarından Erdal İnönünün ölümünün 5. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ağbaba, mesajında, Lozan Kahramanı, büyük devlet adamı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün oğlu eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönünün 31 Ekim 2007 tarihinde vefat ettiğini hatırlattı.
     Türkiyenin bilim ve siyaset alanında örnek aldığı kişilerden biri olan Erdal İnönünün, alışık olunan sert siyaset anlayışını bir tarafa bırakıp, fikirlerinden ödün vermeden, birleştirici kimliğiyle politika ürettiğini belirten Ağbaba, İnönünün sağduyulu davranışıyla Türkiyenin siyasi yaşantısında yeni bir sayfa açtığını ifade etti.
     Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) kurucu Genel Başkanı ve SHP Genel Başkanlığı görevlerinde, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini hayata geçirmeyi hedefleyen İnönünün, sosyal demokrasiyi, hem kendi kimliğinde hem de siyasi yaşantısında vazgeçilmez kıldığını kaydeden Ağbaba, Deneyimi, örnek devlet ve bilim adamlığı, zekası ve alçak gönüllülüğüyle hafızalara kazınan Prof. Dr. Erdal İnönüyü saygıyla ve hasretle anıyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Erdal İnönünün ölümünün 5. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER