Erik rekoltede üzdü, fiyatta güldürdü

Erik rekoltede üzdü, fiyatta güldürdü


MANİSA (A.A) - Turgutluda yetişen dumanlı papaz eriği düşük rekolteyle üreticisini üzerken, 1-1,5 liradan aşağıya düşmeyen kilo fiyatıyla sevindirdi.
     Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, erikte uzun yıllardır, geçtiğimiz yılki kadar kötü bir sezon geçirilmediğini hatırlattı.
     Geçen yıl rekoltede üreticisini sevindiren ancak piyasaya geç çıkması nedeniyle alıcı bulamayan ve çöpe atılan erik miktarının yaklaşık 40 ton civarından olduğunu vurgulayan Şenol, "Bu yıl yaşanan yağışlı günler ve dondan dolayı erik üretiminde ciddi rekolte düşüklüğü yaşandı. Ancak rekoltenin azalması ve fiyatın tatmin edici bir düzeye ulaşması üreticilerimizi mutlu etmektedir" dedi.
     Hal esnafından Hasan Yurtbulan da üreticilerin hale getirdiği eriğin az olmasının, fiyatların yükselmesine neden olduğunu belirterek şunları söyledi:
     "Şu an Turgutlu Ovasında birçok arazide toplanan ve iç ve dış piyasaya sunulan dumanlı papaz eriğinin kilosu 1-1,5 liradan aşağıya düşmemesi geçtiğimiz yılki 30 ile 40 kuruşa kadar inen fiyatlara oranla çok çok iyi olarak değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıl elde edilen rekolteden bu yıl yüzde 50 daha düşük bir rekolte elde edilmektedir. Havaların ısınmasıyla Turgutlu haline üreticiler tarafından getirilen dumanlı papaz eriği sezon başında 4 ile 7 lira arasında alıcı bulurken, ürünün çoğalması ve hale ürünün gün geçtikçe fazla getirilmesi üzerine 1 ile 2 lira arasında alıcı bulmaktadır."
     Erik üreticisi Mehmet Gider ise geçen yıl alıcı bulamadıkları için eriğin fiyat açısından yüz güldürdüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Erik rekoltede üzdü, fiyatta güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER