Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu

Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu -Muğla Belediyesinin düzenlediği sempozyum kapsamında, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Türk ahşap heykel sanatçıları ağaçlardan heykel yapıyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu" kapsamında Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Türk ahşap heykel sanatçıları, heykel yapmaya başladı.
     Sınırsızlık Meydanında kurulan stantlarda çalışma yapan Deniz Cemal Koşar, Jan Janiurek, Ebru Baran Burçoğlu, Martin Kral, Veronika Durova, Jiri Netik, Irena Karnikova, Gürol Aytepe ve Josephina Jonasova, kestane ağaçlarına aletlerle şekil veriyor. Vatandaşlar ise sanatçıların çalışmalarını ilgiyle izliyor.
     Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğlada dördüncü kez Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu düzenlendiğini belirterek, "Sempozyuma 3ü Türk, 6sı Polonya ve Çek Cumhuriyetinden 9 sanatçı katılıyor. 31 Mayısa kadar sürecek sempozyum çerçevesinde Muğla halkı, farklı ülkelerden gelen sanatçıların bir heykeli oluşturma sürecini baştan sona izleme şansına sahip olacak" dedi.
     Muğladaki yeşil alanların sanat eserleriyle süslenmesi için çalıştıklarına işaret eden Gürün, "Yapılan eserlerin yeşil alanlarda sergilenmesini ve şehrin sanat estetiğine katkı sağlamasını arzuluyoruz. Heykeller tasarlanmadan önce Muğlanın kültürel alanlarının fotoğraflarını çekiyoruz. Bu fotoğraflar sanatçılarımızın ellerinde heykele dönüşüyor. Muğlanın günlük yaşantısındaki estetiği heykele yansıtıyor, bunları halkımızla buluşturuyoruz" diye konuştu.
     Gürün, yaptıkları çalışmalar ile "Kültür ve sanat kenti Muğla" imajını oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
     Kentte 31 Mayısa kadar devam edecek sempozyum sonunda sanatçıların yaptığı ahşap heykeller, şehrin farklı yerlerindeki park ve yeşil alanlarda sergilenecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER