Eruhtaki çatışma

Eruhtaki çatışma -Çatışmada şehit olan Piyade Er Enes Çakırdoğan için Siirtte tören düzenlendi


SİİRT (A.A) - Siirtin Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Enes Çakırdoğan için Siirtte tören düzenlendi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyü üs bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Enes Çakırdoğan için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında tören gerçekleştirildi.
     3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, törende yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkenin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplandıklarını kaydetti.
     Mübarek ramazan ayında bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırıların, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Eken, Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki; hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Aziz Şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Ruhu şad olsun ifadelerini kullandı.
     Siirt Müftüsü Faruk Arvasın okuduğu duaların ardından şehit Piyade Er Çakırdoğanın cenazesi askeri uçakla memleketi Ankaraya gönderildi.
     Törene, Vali Musa Çolak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Erikli ile askeri ve sivil erkan katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriya Gümüş/Sema Kaplan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Eruhtaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER