Erzurumda ramazan ayında zurna çalınmayacak

Erzurumda ramazan ayında zurna çalınmayacak


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl gelen şikayetler üzerine sahurda zurna çalınmasını yasakladı.
     Erzurum Büyükşehir Belediye binası önünde yapılan seçmelerde, 100 müzisyen arasından seçilen 33 davulcu, Ramazan ayı boyunca sahur vaktinde mani eşliğinde vatandaşı sahura kaldıracak.
     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emin Öz, burada yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla belirlenen davulcuların, vatandaşları zurna çalmadan davul ve mani eşliğinde sahura kaldıracağını söyledi.
     Geçen yıl yapılan şikayetler üzerine, zurnanın yasaklandığını belirten Öz, şöyle konuştu:
     Her yıl olduğu gibi bu sene de oluşturulan jüri tarafından Ramazan davulcuları belirlendi. Ramazan ayı boyunca görev alacak davulcu arkadaşlarımız, vatandaşları sahura kaldıracak. Fakat bu sene yeni bir uygulama yapılacak. Geçtiğimiz yıl gelen şikayetler üzerine vatandaşı sahura kaldırmak için sadece davul çalınacak. Davulun oldukça etkili bir sesi var ve kulağa daha hoş geliyor. Bu nedenle şehrimizde sahur vakti sadece davul çalınacak.
     Öz, Ramazan ayında davulcu gibi davranarak vatandaştan para isteyen kişilerin olduğunu ve bunun önüne geçmek için jüri tarafından görev verilen davulculara yaka kartı düzenlendiğini kaydetti.
     Yaka kartı olmayan kişilere vatandaşın itibar etmemesi uyarısında bulunan Öz, şunları kaydetti:
     Ramazan ayında görevli olmadığı halde davulcu gibi kapıdan para toplayan kişilerin haksız kazanç elde etmesini önlemek için her yıl olduğu gibi yaka kartı uygulaması yaptık. 100 davulcu arasından seçtiğimiz 33 davulcu maniler eşliğinde halkımızı vaktinde sahura kaldıracak.
     Seçmelere katılan, Genç Müzisyenler ve Davulcular Derneği Başkanı Burhan Özaslan da vatandaşı sahura kaldırmak için en güzel manileri söyleyeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Erzurumda ramazan ayında zurna çalınmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER