Erzurumda su baskını

Erzurumda su baskını -Aziziye ilçesinde Pulur Deresinin taşması sonucu Kız Kuran Kursu ile 10 dairede su baskını meydana geldi -Konutların bodrum katlarına dolan su, belediye ekiplerince tahliye edildi (Fotoğraflı-


ERZURUM (A.A) - Aziziye ilçesinde derenin taşması sonucu Kız Kuran Kursu ile 10 dairede su baskını meydana geldi.
     Bölgede etkili olan sağanak, Yeşil Mahalleden geçerek Fırat Nehrine akan Pulur Deresinde taşkına neden oldu. Yağış nedeniyle karın da erimesi sonucu mahalle su altında kaldı.
     Aziziye TOKİ Konutları ile Ömer Nasuhi Bilmen Camisi yanındaki Öz Efe Yapı Kooperatifi evlerinin bodrum katında su baskını oldu. Aynı mahallede bulunan Kız Kuran Kursuna su doldu.
     Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, Büyükşehir ve Aziziye Belediyesi ekipleri, Kız Kuran Kursu ile 10 daireye dolan soyu tahliye etmeye çalıştı.
     Mahalle sakinlerinden Asaf Yakut (64) gazetecilere yaptığı açıklamada, kar suyu eriyince su baskını meydana geldiğini belirterek, Gece sağanak etkili oldu. Kar da eriyince su baskını oldu. Akşam saat 23.30 sıralarında evimize su girmeye başladı. Hiç uyumadık, geceden bu yana su tahliye ediliyor ama yine doluyor. Her taraf su oldu dedi.
     Önceki yıllarda tedbir alındığı için su baskınının bu kadar fazla olmadığını anımsatan Yakut, bu yıl su baskınının daha erken olduğunu, zor durumda kaldıklarını söyledi.
     Vatandaşlardan Harun Ateş ise 35 yıldır Yeşil Mahallede yaşadıklarını anımsatarak, Burada her yıl dereden dolayı su taşkınları oluyor. Yetkililere, burasının tehlike arz ettiğini daha önce söyledik. Ne yazık ki herhangi bir önlem alınmadı. Evimiz sular altında kaldı şeklinde konuştu.
     Geceden bu yana su tahliye ettiklerini anlatan Ateş, Burada yapılan çalışmayla yer altı suları kapatıldı. Ancak artezyen tam kapanmadığından taşma oluyor. Yağmur suları, kar da erince sele dönüşüyor. Eskiden burası dere yatağıydı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda su baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER