Erzurumdaki cinayet davasında karar

Erzurumdaki cinayet davasında karar -Dayak yediği için baba evine sığınan eşini kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığa ömür boyu hapis cezası verildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda dayak yediği için baba evine sığınan eşini kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığa ömür boyu hapis cezası verildi.
     Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu yargılanan Ömer K. (26), kardeşi Taner K. (18) ile bir önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan babası Mehmet Sıddık K. katıldı.
     Karar öncesi son sözü sorulan Ömer K, Ben burada eşimin katili olarak suçlanıyorum. Beni idam edin daha iyi. Benim canım gitti, yuvam yıkıldı, çocuğum yetim kaldı. Suçsuz olduğumu ispatlamam için kardeşimi mi öldürmem gerekiyor- dedi.
     Sanıklardan Taner K. ise yengesini kendisinin öldürdüğünü belirterek, Ağabeyim suçsuz, suçlu olan benim. Suçumu itiraf ediyorum diye konuştu.
     Mahkeme heyeti, kayınpeder Mehmet Sıddık K. hakkında beraat kararı verirken, Taner Kyı yengesinin babası Necati Koçakı kasten adam öldürmeye teşebbüsten 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Ömer Kya ise kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, Ömer Knın cezasını daha sonra ömür boyu hapis cezasına çevirdi.
     Duruşmada sanık yakınları kararı ağlayarak izledi. Sanıkların avukatı Mehmet Salih Bayoğlu ise kararı temyiz edeceklerini kaydetti.
     Yakutiye ilçesinde, 4 yıl önce kaçarak evlenen 20 yaşındaki Elif Karanlıkbulut, şiddet gördüğü gerekçesiyle eşi Ömer Kyı polise şikayet etmiş, 3 yaşındaki oğlu Berat ile babası Necati Koçakın evine yerleşmişti. 25 Nisan 2011 tarihinde kayınpederinin evine gelen Ömer K, eşini eve götürmek istemiş, kendisiyle gelmek istemeyen eşini kalbinden bıçaklamış, araya giren kayınpederi Necati Koçakı da kardeşi Taner K. yaralamıştı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut ise kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak doğum gününde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER