Erzurumdaki darp ve tecavüz davası

Erzurumdaki darp ve tecavüz davası -Pasinler ilçesinde öğretmen A.Kyi darp ederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın tahliye talepleri reddedildi


ERZURUM (A.A) - Pasinler ilçesinde öğretmen A.Kyi darp ederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki 14üncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit A. ve Kadir N, avukatları ile yakınları katıldı.
     Haklarında "Kasten öldürmek, bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak" suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu, "nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel saldırı" suçlarından ise 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar, tahliyelerini talep etti.
     Ümit A. savunmasında, çobanlık yaptığını, okuma yazması olmadığını belirterek, "İfademi okutmadan bana zorla imzalattılar. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. 2 yıldır suçsuz şekilde cezaevinde yatıyorum" şeklinde konuştu.
     Kadir N. ise suçsuz olduğunu, tehditle ifade verdiklerini, suçu kabul etmeye zorlandıklarını ileri sürerek, yapılan baskı sonucu tutanağı imzaladığını savundu.
     Sanık Kadir Nnin avukatı Alpaslan Kaya da müvekkilinin daha önce sabıkası bulunduğunu, bu durumdan dolayı gözaltına alındığını söyledi. Mağdurun zanlının Kadir N. olduğuna ilişkin ifade vermesinin sağlandığını öne süren Kaya, soruşturmanın sürdüğü 2 aylık süre zarfında 39 kişinin gözaltına alınarak A.K. ile yüzleştirildiğine dikkati çekerek, kesin olmayan delillerle müvekkilinin suçlandığını ifade etti.
     Kamera kayıtları ve benzeri delillerin değerlendirilmeye alınmadığını da ileri süren avukat Kaya, "Pasinler ilçesinde müvekkilimin ad ve soyadını taşıyan başka biri daha var. Müvekkilimden alınan sperm örnekleri mağdureden alınan örnekle uyuşmadı. Ancak müvekkilim oluşturulan kamuoyu baskısıyla 2 yıldır suçsuzluğunu bir türlü ispatlayamadı" diye konuştu.
     Kaya, bu süreçte mağdurun kişiyi teşhis etmesinin korku ve panik psikolojisi altında olduğunu, verdiği ifadelerin tartışmalı olacağı görüşünde olduklarını belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.
     Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     Pasinler ilçesinde, 6 Nisan 2011de Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda görevli sınıf öğretmeni A.K, okul çıkışında kafasına taş vurularak darp edilmiş, olayla ilgili soruşturma kapsamında 5 Mayıs 2011de gözaltına alınan Kadir N. ve Ümit A, Pasinler Sulh Ceza Mahkemesinde "adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki darp ve tecavüz davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER