Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı

Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayır: Uluslararası çaptaki arıcılık konferansının Erzurumda yapılması için üzerine görev düşen herkesin destek vermesini istiyoruz


ERZURUM (A.A) - Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, uluslararası çaptaki arıcılık konferansının Erzurumda yapılması için üzerine görev düşen herkesin destek vermesini istedi.
     Bayır, AA muhabirine yaptığı çakılmada, eylülde yapılması planlanan arıcılık konferansına Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Gilles Ratiayı davet ettiklerini söyledi.
     Konferansın bal üreticileri için önemli avantajlar oluşturacağını belirten Bayır, şunları söyledi:
     Uluslararası çaptaki arıcılık konferansının Erzurumda yapılması için üzerine görev düşen herkesin destek vermesini istiyoruz. Konferansımızı 26 ve 27 Eylül tarihlerinde yapmayı planlıyoruz. Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Gilles Ratiayı, Erzuruma davet ettik ve Ratia davetimize olumlu yanıt verdi. Ancak bu yönde bazı belirsizlikler yaşanıyor. Bu yöndeki sorunların aşılmasını istiyoruz. Arıcılık konferansının Erzurumda yapılmasıyla bal üretimi otoriterinin Erzuruma gelerek, bu yöndeki bilinçlendirmeyi artıracaktır.
     Konferansın ardından dünya çapında yapılan 120 ülkenin katıldığı arıcılık kongresinin Erzurumda yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Bayır, kentte kongre turizminin gelişmesine katkı sağlayacaklarını söyledi.
     Bayır, Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği olarak, Dünya Arıcılar Birliğine üye olmak için başvuruda bulunduklarını belirterek, bal üreticilerinin sorunlarını daha geniş platformda duyurmak için yoğun gayret içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gamze İspirli
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER