Erzurum Valisi Öztürk, genç girişimcileri kabul

Erzurum Valisi Öztürk, genç girişimcileri kabul etti


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Üst Kurul üyesi Sezai Hazır ve ETSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlunu makamında kabul etti.
     Hazır ve Ömeroğlu ile bir süre sohbet eden Öztürk, Türkiyede girişimci sayısının son yıllarda arttığını ancak bunun belirlenen ekonomik hedeflere ulaşmada yetersiz kalacağını belirterek, ülke kaynaklarının yerinde kullanılması gerektiğini söyledi.
     Girişimciliğin, yeni işler ve fikirler ortaya atmanın önemli olduğunu belirten Öztürk, Aksine, önümüze konulan 2023 hedeflerine, 500 milyar dolar ihracat hedefine, 20 bin dolar kişi başı gelire kavuşmak için daha fazla iş fikirlerine ve projelere ihtiyacımız var. İşletmelerimize, firmalarımıza, küresel çapta rekabet edebilecek gücü ve beceriyi kazandırmamız şart diye konuştu.
     Bunun için merkezi yönetimden, yerel yönetimlere, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarından bürokratlara kadar herkesin çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Üniversitelerimiz, belediyelerimiz, bürokrasimiz, büyük küçük herkes gücü ve imkanı ölçüsünde bu hedefe odaklanmalı. Her ilin, ilçenin, köyün hedefleri olmalı ve mevcut durumundan en az iki katı daha yukarıya hedef koymalı. Çok geç kalmadan, bu hedeflerimize azami hangi ölçüde ulaşabiliriz, onun yollarını aramamız ve bunu kendimize dert edinmemiz gerekir.
     TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul üyesi Hazır da Türkiyede girişimciliğin yasal mevzuatlarla daha fazla desteklenmesi gerektiğinin ifade ederek, ülke ekonomisinin dünya ekonomisine entegre olmasında eğitimin öneminin küçümsenemeyeceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Erzurum Valisi Öztürk, genç girişimcileri kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER