ESDER, Kozaklıda toplandı

ESDER, Kozaklıda toplandı


NEVŞEHİR (A.A) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) üyeleri, Nevşehirin Kozaklı ilçesinde bir araya geldi.
     Dernek Başkanı Mahmut Çelikkuş, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, globalleşen dünyada esnafın gelişmelere açık olması gerektiğini söyledi.
     "Devlet esnafa yönelik adımlar atmalı" diyen Çelikkuş, şöyle devam etti:
     "Esnaf ve sanatkar son 20 yılda gerek ekonomik gelişmeler gerekse teknolojinin ilerlemesi nedeniyle zor anlar yaşıyor. Büyükşehirlerde açılan alışveriş merkezleri, mahalle aralarındaki küçük çaptaki esnafı zor durumda bırakıyor. Bunun aşılması için esnaf, kendi arasında ortak strateji ile mesleğini devam ettirecek yöntemler bulmalı. Buraya dert yanmaya değil, çözüm üretmeye geldik. Yeni fikirlerle mevcut mesleğimizi farklı şekillerde icra ederek yenilikçi olacağız."
     Toplam esnaf sayısının kayıt dışı ile yaklaşık 5 milyon olduğuna dikkati çeken Çelikkuş, esnaf bakanlığı kurulmasını talep ettiklerini kaydetti.
     Çelikkuş, toplantıda alınacak kararların Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca kasım ayında düzenlenecek esnaf şurasında sunulacağını belirtti.
     Toplantıda, söz alan Mersin, İzmir şube başkanları da esnafın temel problemlerinin çözülmesinin ortak akıl üretmekten geçtiğini anlattı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber ESDER, Kozaklıda toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER