Esedin açıklamaları çadır kentte inandırıcı bulunmadı

Esedin açıklamaları çadır kentte inandırıcı bulunmadı -Suriye Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Molla: -Çadır kentte kalan Suriyeliler, Esedin Halk istemezse giderim açıklamasına sadece gülümsedi -Suriyeli Abdullah Ali:


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Suriye Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Molla, Esedin seçimlerde halk istemezse giderim açıklamalarının çadır kentte kalan Suriyeliler tarafından inandırıcı bulunmadığını kaydetti.
     Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanovun Esed, eğer halk onu istemezse gideceğini kabul ediyor şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.
     Esedin seçim kelimesini ağzına almasının bile ilginç bir durum olduğunu ifade eden Molla, şöyle devam etti:
     Ülkede daha önce de seçimler yapıldı. Önceki seçimler güvenlik güçlerinin baskısı ve denetimi altında gerçekleşti. Doğal olarak yüksek oranda Esedin lehine sonuçlandı. Bir Suriyeli olarak Esedi başta tutacak, hiçbir çözüm, seçim, öneriyi kabul etmeyiz. Çadır kentte kalan Suriyeliler, Esedin halk istemezse giderim açıklamasına sadece gülümsedi. Artık Esedin Suriyede güvenilirliği ve hükmü kalmamıştır. İnsanlar bu devrim yolunda canlarını, mallarını koymuştur. Esede karşı mücadele devam edecek. Böyle komik seçimler bir daha yaşanmayacak. Bu tür şeyleri asla ve asla kabul etmiyoruz.
     Suriyenin Tartus kentinden Türkiyeye sığınan ve Yayladağı 1 Nolu Konaklama Tesislerinde kalan Abdullah Ali ise, Suriye halkının Esedin yapacağı hiçbir seçime inanmayacağını belirtti.
     Suriyenin İdlip kentinden gelen Hasan Salih de, Esedin tüm seçimleri korku ve baskı altında kazandığını kaydetti.
     Esedin gerçek bir seçim olsa yüzde 1 bile oy alamayacağını savunan Salih, Esedin güvenirliğini kaybettiğin belirtti.
     Suriyenin Lazkiye kentinden kaçarak Türkiyeye sığınan Abul Faruk da, Esedin gideceğini anladığını ve zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.
     Suriyedeki devrimin bir ırka ya da mezhebe karşı olmadığını belirten Faruk, yanlış yapan kim olursa olsun onun karşısında olduklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Esedin açıklamaları çadır kentte inandırıcı bulunmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER