Eşini dövene eziyet cezası

Eşini dövene eziyet cezası -Alanya 4. Asliye Ceza Mahkemesince eşini ve kızını döverek hakaret eden sanığa TCKnın 96. maddesindeki eziyet suçu kapsamında verilen ceza, Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onandı -Yargıtay


VAN (A.A) - Cemal Aşan - Yargıtay 8. Dairesi, eşini ve kızını döven sanığa Alanya 4. Asliye Ceza Mahkemesinin Türk Ceza Kanununun (TCK) 96. maddesi gereği eziyet suçundan verdiği 6 yıl hapis cezasını onadı.
     Antalyanın Alanya ilçesinde yaşayan Galip G. hakkında, eşi N.G. ile kızı Y.Gyi döverek hakaret ettiği suçlaması ile 26 Mayıs 2006da Alanya 4. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
     Mahkeme heyeti, eylemlerini genel hareket tarzı haline getirdiği ve eylemlerinin süreklilik arz ettiği gerekçesi ile sanığa, TCKnın 96. maddesi gereği eziyet suçundan 6 yıl hapis cezası verdi.
     Sanığın avukatı, mahkemenin davada görevli olmadığı, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi gerektiği ve eksik inceleme yapıldığı gerekçeleriyle dosyayı temyize gönderdi.
     Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 8. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin aldığı kararı oy birliği ile kabul ederek, sanık avukatının itirazını reddetti.
     Yargıtayın kararı ile eşini döven kişiye ilk kez kasten yaralama yerine, eziyet suçu kapsamında ceza verildi.
     Dönemin Alanya 4. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı olan Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Yaşar, Yargıtayın onadığı kararın emsal niteliğinde olduğunu belirterek, eşine ve aile bireylerine şiddet gösteren kişilere bundan böyle kasten yaralama yerine, eziyet suçundan ceza verileceğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Eşini dövene eziyet cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER