Eşinin eski kitap ve gazetelere ilgisi

Eşinin eski kitap ve gazetelere ilgisi sahaf yaptı -Öğretmen eşinin eski kitaplara olan merakı nedeniyle sahaf olan Nadide Oğuz, bu kitapları okuyabilmek için de Osmanlıca öğrendi


KASTAMONU (A.A) - Yaşar Kuru / Esra Karamuk - Kastamonuda öğretmen eşinin eski kitaplara olan merakı dolayısıyla sahaf olan Nadide Oğuz (54) aldığı eski kitapları anlamak için de Osmanlıca öğrendi.
     Sahaflığa öğretmen eşinin eski gazete ve kitaplara ilgisiyle başlayan Nadide Oğuz, 2004 yılında hizmete açtığı İsmailbey Külliyesi El Sanatları Çarşısındaki Nadide Sahaf isimli iş yerinde eski kitap ve eşya alım satımı yapıyor.
     Kentin ilk sahaflarından olan Oğuz, iyi sahaflık yapabilmek ve Osmanlıca eserleri anlamak için de Osmanlıca öğrendi.
     Oğuz, AA muhabirine, sahaflığın aynı zamanda kendilerine gelir kapısı olduğunu belirtti. Halk Eğitim Merkezinden emekli olduğunu, eşinin eski kitap ve gazetelere ilgisi nedeniyle böyle bir işyeri açtığını anlatan Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Biz yaptığımız işle özellikle öğrencilere hizmet vereceğimizi düşünüyoruz. Açtıktan kısa bir süre içinde büyük bir kitap ve gazete arşivine ulaştık. Buradan para kazanmadan ziyade, araştırma yapan kişilerin isteklerine cevap verdiğimiz için mutlu oluyoruz. Öğrencilerin ödevlerinde de buradan faydalanacaklarının düşünüyoruz. Türkiye yakın tarihiyle ilgili pek çok haber arşivimiz var. Eski kitaplar, kartpostallar, plak, katalog, fotoğraf albümü, eski eşyalar (antika), gravürler, eski gazeteler, mecmua, dergi, panolar bulunuyor. Eski eserleri yok olmaktan kurtardığımız için de ayrı bir mutluluk duyuyoruz.
    
     -işyeri akademisyenlerin ilgi odağı-
    
     Oğuz, işyerinin özellikle öğretim üyelerinin ve üniversite öğrencilerinin ilgisini çektiğini söyledi.
     Sahaf dükkanında 3 bine yakın kitap, Serveti Fünun gazetesi, taş baskı kitaplar, eski dönemlerin popüler dergileri, Kastamonu ile ilgili kitapların yanı sıra, ulusal gazetelerin eski sayıları da bulunuyor.
    
     Muhabir: Ömer Erim Baştimar / Atakan Çelik
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Eşinin eski kitap ve gazetelere ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER